Orka!(jobbigt text)

Mer
19 år 3 månader sedan #8453 av Maran
Hej Alla här på viska!Vill Tacka för alla värdefulla svar jag fått av Er!Uppskattar dem verkligen!! <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->

Vet inte hurr jag ska orka längre.Äter Remeron nu hade hoppats på den för att få sova,men nu överlistar även tankarna den så jag inte får sova.Är också fruktansvärt spänd hela tiden och har fortfarande detta ständiga surrande och brummande i huvudet.På nätterna har jag väldiga kramper och spännigar som gör att jag flyger upp med över kroppen.Det smäller oerhört i huvudet av dessa kramper som jag int kan stoppa.Låter kanske lite absurt men är väldigt plågsamt att mot sin vilja hela tiden bromsa upp insomnandet.Hur kunde det bli så här??

Läkaren och det rehab jag varit till verkar inte fatta hur pass allvarliga mina sömnproblem faktiskt är el så bryr dem sig int?!Min verklighet är dessutom förändrat lika så mina tankemönster-även gränslöst -Känner int igen ngt längre av mina tankar,känslor o omvärld?!
När jag var dit sist sa läkaren-Du är precis som oss andra,ing onormalt,ing psykotiskt..
verka var lättast att bara ignorera och köra på den första diagnos jag fick:Borderline och att jag är Psykopat.Lättast så så dem slipper hjälpa.Trots att jag läst om dessa sjukdomar och gjort tester(visade Scizzoaffektivt också)på nätet och en läkare sa att jag hade Scizzoaffektiv syndrom.Men även denna läkare tycks följt dem andras riktning.Lättast så.Så motarbetar dem mig.Har även Personligt ombud nu.Men det hjälpte int för att få samtalsterapi.Deras motargument-Jag har svårt att passa tider.Fast jag nästan jämt gjort det.
Det vart rätt långt detta(trodde int)Så väldigt trött,därför inte orkar var här så ofta+ing egen dator.Tack Alla som läst detta!
Vad ska man göra?
Bra läkare?
KRAMAR/ :(
Mer
19 år 3 månader sedan #8456 av Maran
Svar från Maran i ämnet Orka!(jobbigt text)
Sedan undrar över medicinen Seroquel.Vad är det för slags problem med sköldkörteln kan man få?Har haft det och kanske fortfarande efter ev Zoloft.Kanske därför man också har insomnia..??så vill int ha problem med det men ska kanske börja äta Seroquel.
Mer
19 år 3 månader sedan #8464 av scorn
Svar från scorn i ämnet Orka!(jobbigt text)
Önskar att jag kunde hjälpa dig. Jag har också svårt att sova tack vare mina antipsykotiska och nu har jag även börjat med ny antidepressiv medicin. har du några sömntabletter + disipal? det och iktorivil gör att jag känner mig avslappnad. min nya psykiater vill mitt bästa märker jag men ändå litar jag inte på honom.

hoppas verkligen att det blir bättre för dig maran!
Mer
19 år 3 månader sedan #8474 av Maran
Svar från Maran i ämnet Orka!(jobbigt text)
Åh du är för snäll Scorn! :rolleyes:
Nej tyvärr prövat det mesta.Ätit alla sömnmediciner som går och Iktorivil och Disipal i flera år.Dem biter int på mig längre.Dem är ju vanebildande.Tycker det låter lite mkt för dig,men jag är ju ingen läkare.Hoppas du inte behöver äta dem för länge så du blir beroende.

Vad äter du för antipsykotiskt??Finns väl sådana mediciner som man sover mer av?
I och med antidepressiva medicinen Zoloft fick iaf jag insomnia.Int sek vila på tre fyra dygn,sen kollapsa tre tim.Sedan samma igen.Tre fyra dygn sömnlös.Så blir det nu om jag inte tar ngn medicin alls-fortfarande efter flera år som sluta med Zoloft.Fast nu har jag fått problem ändå med det.Blir väldigt uppvarvad fast jag är jätte trött.Börjar tro om jag kanske int är lite manisk.

Önskar Verkligen Du mår Bättre Mycket snart :!:
Mer
19 år 3 månader sedan #8476 av scorn
Svar från scorn i ämnet Orka!(jobbigt text)
Av zyprexan kunde jag sova, så den rekomenderar jag. tyvärr gick jag upp 25kg i vikt så min läkare bytte för någon vecka sedan till abilify. jag har redan förlorat fem kilo vilket käns underbart!
Mer
19 år 3 månader sedan #8483 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Orka!(jobbigt text)
De antipsykotika som är kända för att göra en trött är:
Zyprexa
Leponex
Seroquel
Nozinan, som tillhör de gamla preparaten.

Är du säker på att du inte sover på natten? Det händer ofta mig att jag vaknar tidigt 5-6 tiden. Jag får för mig att jag inte har sovit när jag vaknar kl 7-8, men jag inser att jag måste ha gjort det ändå.

Dina upplevelser tror jag kan vara konästesier. Det kan förekomma sekundsnabba upplevelser av smärta, svaghet, värme eller känslolöshet. Det är inget farligt men många förknippar det med kroppsliga besvär.

Seroquel kan minska sköldkörtelhormon något, men det anses inte ha någon praktisk betydelse och försvinner när man slutar med medicinen.

Vid schizoaffektiv sjukdom kan manier förekomma. Jag känner en som har det och hon berättade att antidepressiva utlöste hos henne manier.