- Inlägg: 52868
Tråden om snabbmat
4 år 5 månader sedan #1202770
av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Tråden om snabbmat
Vad kostar en restaurantlunch i Norge? I Sverige är det väl 90 kr idag.
- Nissegossen
- Offline
- Jubelhedersmedlem
- Gubben
Less
Mer
- Inlägg: 50447
4 år 5 månader sedan - 4 år 5 månader sedan #1202817
av Nissegossen
Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Svar från Nissegossen i ämnet Tråden om snabbmat
Tidigare hade någon av de som gör fryst portionmat enbart kåldolmar 4st, men enbart kåldolmar på senare tid har jag inte sett det i någon frysdisk, men de har portionsrätter med en kåldolme i men då också potatis sylt och ärtor samt sås, men det är förlite köttfärs i dem så man blir gruvligt besviken det är inte tillräckligt för en man.
Har faktiskt aldrig gjort mat själv med kåldolmar
Får göra dem någon gång bara för att ha lagat till dem
Då experimentar jag
Har faktiskt aldrig gjort mat själv med kåldolmar
Får göra dem någon gång bara för att ha lagat till dem
Då experimentar jag
Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Last edit: 4 år 5 månader sedan by Admin1.
4 år 5 månader sedan #1202821
av Geta
Svar från Geta i ämnet Tråden om snabbmat
- Nissegossen
- Offline
- Jubelhedersmedlem
- Gubben
Less
Mer
- Inlägg: 50447
4 år 5 månader sedan - 4 år 5 månader sedan #1202822
av Nissegossen
Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Svar från Nissegossen i ämnet Tråden om snabbmat
Ha,ha de experimenterar också
Får koka kålen för att få dem lätta att vika, så de inte blir bångstyriga, Kokar man inte bladen är det svårt att vika bladen så de passar annars bångstyriga
Våra kåldolmar är invandrad från Turkiet, Kalle dussins soldater hamnade i Turkiet där hade de vinblad till att omsluta köttfärsen då då
Stek dem, sätt på varmhållning 100 grader i ugnen sedan gör en toppredning och ta fram grädde, ta soja kan ni använda för mörkare färg på såsen. kom ihåg att ni även smakar med ögonen och ta vispen kör runt i botten så allt där lossar ev använd en såssil, häll ned det i stekpannan igen, smaka av med kryddor till precis som den ska ta upp allt från ugnen lägg låt koka på låg värme under lock, 5 min servera med kokt potatis valfria grönsaker och lingonsylt, där kan jag säga gör ni rätt med smaken vad gäller kryddningen av såsen misslyckas ni inte.
Får koka kålen för att få dem lätta att vika, så de inte blir bångstyriga, Kokar man inte bladen är det svårt att vika bladen så de passar annars bångstyriga
Våra kåldolmar är invandrad från Turkiet, Kalle dussins soldater hamnade i Turkiet där hade de vinblad till att omsluta köttfärsen då då
Stek dem, sätt på varmhållning 100 grader i ugnen sedan gör en toppredning och ta fram grädde, ta soja kan ni använda för mörkare färg på såsen. kom ihåg att ni även smakar med ögonen och ta vispen kör runt i botten så allt där lossar ev använd en såssil, häll ned det i stekpannan igen, smaka av med kryddor till precis som den ska ta upp allt från ugnen lägg låt koka på låg värme under lock, 5 min servera med kokt potatis valfria grönsaker och lingonsylt, där kan jag säga gör ni rätt med smaken vad gäller kryddningen av såsen misslyckas ni inte.
Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Last edit: 4 år 5 månader sedan by Nissegossen.
4 år 5 månader sedan #1203284
av IngeF
Svar från IngeF i ämnet Tråden om snabbmat
Det er nok vanskelig å få noe som helst på restaurant under 170-200. Pølser og burgere kan koste vesentlig mindre på kiosk, men det er liksom noe annet, og skal man ha større enn de minste blir det fort 150. Det var meget hensiktsmessig av meg å dra til Sverige for å studere med norsk studielån og stipend,, som er den samme summen som jeg ville fått i Norge. Noe jeg virkelig savner i Norge er et tilsvarende leiemarked med hyresretter. Sverige er mer markedstilpasset hva gjelder skole, men i Norge har man deregulert boligmarkedet fullstendig.Admin1 skrev: Vad kostar en restaurantlunch i Norge? I Sverige är det väl 90 kr idag.