färsfylld paprika a la taco

Mer
18 år 2 månader sedan #32142 av alien
2 pers

Ingredienser:

2 paprikor, färg efter egen smak
500 g köttfärs
Smör
Taco kryddmix (den där i påse som man brukar ha till tacos)
Mexikansk kryddblandning (i glasburk, knorr)
Vitlök (kan uteslutas om man inte vill ha det)
Ost, antingen ost i bit eller färdigriven på påse.
Ris, gärna jasmin, men vanligt går bra också.
Tomatsoppa på burk (Campbells). Kan uteslutas.
1. Skär av översta delen på varje paprika, så nära toppen som möjligt - den där med saken som sticker upp, så att du får en stor ihålig paprika du kan fylla. spara 'locken'.
2. Skölj och rensa paprikan, skär bort det vita inuti.
3. Förväll (koka) paprikorna i kokande vatten tills de blir mjuka. ca 5 min. känn med en gaffel eller kniv. häll sedan av vattnet och ta upp paprikorna. OBS! de är riktigt riktigt varma.
4. Blanda (under tiden som paprikorna förvälls) köttfärsen med vitlöken, som du antingen skär och hackar i småbitar eller ännu hellre krossar med en vitlökspress, blanda i taco-kryddmixen och den mexikanska kryddblandningen.
5. Bryn köttfärsblandningen på 4-5:an tills den fått fin färg, några minuter.
6. Placera de förvällda paprikorna i en ugnssäker form och fyll de förvällda paprikorna med köttfärsblandningen. Hyvla eller riv osten eller om du har färdigriven ost och lägg ett rejält lager överst på parikorna.
7. Sätt in i ugnen på 200 grader och gratinera tills paprikorna och osten fått fin färg. ca 40 - 45 min, men kolla då och då!
8. Koka under tiden riset enl anvisningar på paketet.
9. Värm tomatsoppan enl anvisning på burken.
10. Servera paprikorna med riset och tomatsoppan.
11. Bon appetit! <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->
Dagen efter kan du, om du får köttfärs och ris över, hacka ner de sparade 'paprikalocken' i bitar och hacka en halv gul lök (om du har hemma). Bryn den strimlade paprikan och löken några minuter, i smör och tillsätt gärna lite paprikapulver (om du har) och kanske lite mer hackad vitlök :) Bryn så några minuter, ta undan från plattan. Stek sedan riset Obs det kan 'poppa' lite när du steker det, blanda efter en stund ned köttfärsen och låt det steka med. När det så fått steka några min, så häll i paprikablandningen, lite kinesisk soja kan du ta i också, om du vill. Låt allt bli varmt. Ät och njut!
Mer
18 år 2 månader sedan #32228 av Isa-Alise
Låter jättegott... ska pröva ditt recept.... brukar ha mildare kryddning när jag gör fyllda paprikor... men det här blir spännande...