Har du lite överbliven glögg sen julen? Koka en kycking i den, det ger en god kryddning...
[u:1zgfdnj0]Eller stek kycklingen:[/u:1zgfdnj0]
En kyckling, delad
Tandorikrydda eller curry
1/2 flaska glögg
Lägg kyckling i en ugnsform, krydda med tandorikrydda eller curry, och häll över glöggen. Låt steka i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 30-40 minuter för färsk kyckling, ca 60 minuter för fryst kyckling.
[u:1zgfdnj0]Lite spännande grönsaker till:[/u:1zgfdnj0]
Blandade grönsaker, tex frysta morötter, blomkål, broccolli blandning
Curry
Koriander
Grädde
Lägg grönsakerna i en ugnsform, krydda med curry och koriander. Häll över grädden. Låt puttra i ugnen tills grönsakerna är klara, ca 10 - 15 minuter.
[u:1zgfdnj0]Ris med lite extra smak:[/u:1zgfdnj0]
Ris
Kardemumma
Lite salt
Lite socker
Vatten
Koka riset med kryddorna i vatten tills riset är mjukt, ca 20 - 30 minuter. (Använd dubbelt så mycket vatten som ris.)
[u:1zgfdnj0]Fruktfat:[/u:1zgfdnj0]
Ananas
Apelsin
Grapefrukt
Skär i bitar och lägg upp vackert på ett fat...
Servera tillsammans för en smakrik måltid....