Kyckling i glögg

Mer
18 år 2 månader sedan #32692 av Isa-Alise
Har du lite överbliven glögg sen julen? Koka en kycking i den, det ger en god kryddning...

[u:1zgfdnj0]Eller stek kycklingen:[/u:1zgfdnj0]

En kyckling, delad
Tandorikrydda eller curry
1/2 flaska glögg

Lägg kyckling i en ugnsform, krydda med tandorikrydda eller curry, och häll över glöggen. Låt steka i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 30-40 minuter för färsk kyckling, ca 60 minuter för fryst kyckling.

[u:1zgfdnj0]Lite spännande grönsaker till:[/u:1zgfdnj0]

Blandade grönsaker, tex frysta morötter, blomkål, broccolli blandning
Curry
Koriander
Grädde

Lägg grönsakerna i en ugnsform, krydda med curry och koriander. Häll över grädden. Låt puttra i ugnen tills grönsakerna är klara, ca 10 - 15 minuter.

[u:1zgfdnj0]Ris med lite extra smak:[/u:1zgfdnj0]

Ris
Kardemumma
Lite salt
Lite socker
Vatten

Koka riset med kryddorna i vatten tills riset är mjukt, ca 20 - 30 minuter. (Använd dubbelt så mycket vatten som ris.)

[u:1zgfdnj0]Fruktfat:[/u:1zgfdnj0]

Ananas
Apelsin
Grapefrukt

Skär i bitar och lägg upp vackert på ett fat...

Servera tillsammans för en smakrik måltid....