Horoskop bra som placebo?

Mer
19 år 3 veckor sedan #11719 av Graatass
Det har visat sig i olika undersökningar att placebo-mediciner faktiskt ger bättre resultat än de som presenteras som enbart "sockerpiller". Men då kanske det är på samma sätt med horoskop. Bara man tror på det positiva budskapet...
Mer
19 år 3 veckor sedan #11731 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Horoskop bra som placebo?
För ett par år sedan gjordes en vetenskaplig utvärdering av placeboeffekten och den kom fram till att det inte fanns någon placeboeffekt. Det väckte ganska mycket debatt
  • Besökare
  • Besökare
19 år 2 veckor sedan #11802 av
Svar från i ämnet Horoskop bra som placebo?
Tack!
Det är ett verkligt intressant svar! :lol:
Ett annat substitut som jag tror kan vara intressant för andra att läsa är att man kan massera näsryggen. Känner man att muskulaturen i näsryggen slappnar av, så är det med en gång lättare att andas genom näsan Har upptäckt detta själv, men tyvärr tror jag inte att det ger något nobelpris. <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->
Jag tror på så vis på yoga. Att man genom att lära känna både sitt psyke och sin kropp kan komma vidare ut ur återvändsgränder och köer.

Många av oss kanske skäms för dem som vi är och har blivit, men sanningen är att det är just vi, var och en, är, som ger oss, var och en i ensamheten utrymme i både Bibelns och Darwins läror.
"Saliga äro de ..."
Mer
19 år 2 veckor sedan #11865 av Graatass
Svar från Graatass i ämnet Horoskop bra som placebo?
Hej!
Tyvärr är det inte alltid jag hinner med mig själv. Bör därför tillägga att det är jag som är "Gäst" här i texten ovan. Och att den texten är ett ringa svar till Admin och andra som läser.
Har också testat t ex apotekets medel mot snarkning, för att öka luft- och syregenomströmningen i näsan. Själv tror jag att både högt blodtryck och "kulmage" kan vara orsakade av dålig syresättning i blodet. Om jag mediterar eller rör mig mycket, gäller det att öka syresättningen genom näsborrarna.
Det var till och med tal om att sådana plåster som öppnar näsborrarna skulle kunna klassas som "doping" när fotbollspelare började använda dem under spel.

Mvh!
Gråtass
Mer
19 år 2 veckor sedan #11873 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Horoskop bra som placebo?
Det står i DN en intressant artikel om placeboeffekten:
www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp ? ... nderType=2
Det står där om undersökningen, som fann att placeboeffekten inte fanns utom möjligen för smärta.