Allergi och överkänslighet kan orsaka schizofreni

Mer
17 år 1 vecka sedan #74229 av micke sd
Länk till sida från tidningen 2000 Talets Vetenskaps hemsida som handlar om att allergi och överkänslighet kan ligga bakom schzofreni samt även en hel del andra psykiska störningar.

www.2000taletsvetenskap.nu/tidni ... -4art6.htm

Tidningens hemsida <!-- w --> www.2000taletsvetenskap.nu <!-- w -->
Mer
17 år 1 vecka sedan #74233 av micke sd
Svar från micke sd i ämnet Psykiatriker
Lita aldrig på en bilhandlare ett läkemedelsbolag och på psykiatriker. Dem är som dem är !

Mvh micke
Mer
17 år 1 vecka sedan #74320 av Admin1

micke sd. skrev: Länk till sida från tidningen 2000 Talets Vetenskaps hemsida som handlar om att allergi och överkänslighet kan ligga bakom schzofreni samt även en hel del andra psykiska störningar.

www.2000taletsvetenskap.nu/tidni ... -4art6.htm

Tidningens hemsida www.2000taletsvetenskap.nu


På sidan stod om schizofreni:

Vetegluten orsak till schizofreni?

Schizofrena patienter med standardbehandling, fick som tilläggsbehandling en diet utan sädesprodukter och mjölk när de var på sluten anstalt. Dessa kunde skrivas ut dubbelt så snabbt som de kontrollpatienter som fick en mjölrik diet. När vetegluten i hemlighet tillsattes den annars sädesfria dieten medförde det att ovannämnda effekt uteblev. Detta resultat gör att man bör misstänka vetegluten som en orsak till schizofrena symtom hos känsliga individer.

Man har undersökt om glutenintolerans kan vara en riskfaktor för schizofreni och det kanske kan vara det för en liten andel. Det är dock inte så många med schizofreni, som är glutenintoleranta och det går också att testa. Det är därför inte förklaringen till schizofreni för alla med sjukdomen.

www.viska.se/index.php/nyheter/4 ... riskfaktor