Mats Konradsson

Julia Pivén, Peter Johansson och Åsa Konradsson Geuken var några av föreläsarna på det europeiska webbinariet Artistic Minds, som hölls den 14 februari. Läs en sammanfattning av webbinariet.

The Vibrant Mind är ett europeiskt projekt som är dedikerat till att stärka individer som lever med psykiska hälsoproblem genom den uttrycksfulla kraften i konst.

Det här projektet skapar en plattform där konstnärer som hanterar olika former av psykiska hälsoproblem kan visa upp sina verk på olika platser i hela Europa, från traditionella gallerier till patientorganisationer och mer.

Mats Konradsson, Peter Johansson och Julia Pivén är alla fantastiska konstnärer som är med i tävlingen “The Vibrant Mind”.

Gå in och rösta på era favoriter via länken: https://www.thevibrantmind.eu/

Läs mer hos Schizofreniförbundet.

Mats Konradsson blev en av vinnarna i konsttävlingen “The vibrant mind”.

Läs mer hos Schizofreniförbundet.

Kommentar  
Mats Konradssons tavla har lite av mystik över sig.
Inte konstigt att Mats fick pris för det var ju verkligen en fantastisk tavla.
Inläggningstiderna är korta idag. Frivillig vård 1 månad, tvångsvård 3 månader och rättspsyk 7 år. Det är väl främst på rättspsyk där konst kan ha ett utrymme.
Att syssla med konst är tacksamt för många med psykisk ohälsa. Det är synd att sådant inte förekommer längre inom psykiatrivården. Man ska inte ha för roligt, när man är inlagd, för om det är det då vill man stanna länge.