Brukar äta denna rätt ganska ofta och COOP har ett recept på nätet.
När jag råkade jag ha tofu hemma, så jag ersatte fisken med tofu som jag skar i bitar som var 0,5 cm tjocka.
Tofu smakade lika bra som fisken gjorde och dillen fastnade på tofun och smaksatte den. Som fisk använder jag pangasius, som odlas i Vietnam. Fisk heter ca på vietnamesiska så rätten med fisk heter Cha Ca Ha Noi i Vietnam. Dvs Grillad hackad fisk Röda floden krök.
Mitt emot fiskrestauranten i Hanoi fanns en annan restaurant, som jag ibland åt på som låg på andra våningen. En gång gick en kvinna med en korg på huvudet in i fiskrestauranten. I korgen fanns en stor fisk på 3 kg som var tjock och rund. Jag har aldrig sett en sådan fisk tidigare. Det påstås att fisken skulle vara catfish, men så såg den inte ut då.
I receptet står koriander, som jag hoppar över för jag såg ej den kryddan i Hanoi. Jordnötterna skall ej krossas utan vara hela. Salladslöken strimlas i 1-2 mm strimlor 5 cm långa. Dippsåsen struntar jag i för den fanns inte. Hur kan jag veta det för jag har ätit många gånger rätten på restauranten i Hanoi, där rätten kommer i från. Det var den enda rätt den restauranten hade.
Stek först på medelvärme gurkmeja och ingefära. Sätt i tofun eller fisken. När fisken är genomstekt efter 3-4 minuter. Ta bort stekpannan från plattan. Rör i jordnötter,dill och salladslök. Maka dem åt sidan. Lägg i kokta risvermicelli (de var 2 mm tjocka i Hanoi) , som sköljts i kallt vatten och skakats av. Lägg över fisken/tofun + de andra över vermicellin och blanda. På restauranten i Hanoi gjordes det vid bordet av en servitris som blandade ihop det med två ätpinnar. Skålen var uppvärmd med kol på en krukfot.