Inteno X6546 Gateway (ingen brandvägg) med SIP dvs IP-telefomi gav ej internet eller IP-telefoni efter strömavbrott.

Blinkande lampor tydde på icke-fungerande nätadaptor och byte till adaptor inköpt på secondhand för 20 kr gjorde att allt fungerade.

 Mitt internet försvann i samband med ett kort strömavbrott. Lamporna på "routern" blinkade så jag trodde den fick ström. Nästa dag berättade en i området att internet hade återkommit efter strömavbrottet. Jag antog att felet drabbade en mindre grupp eller kanske bara jag. Jag kopplade runt routern så att nätkontakten satt direkt i datorn. Då fick jag internet i Linux Mint, men i Windows fungerade det ej förrän jag hade startat om nätverket. Nu fungerade internet, men inte min IP-telefoni.

Jag försökte ta reda på vad de blinkande lamporna betydde. Det var svårt men en ATA-box gav blinkande ljus och en föreslog att nätadaptorn var trasig och behövde bytas. Min nätadaptorn gav 12 V och 1 A. Jag hade exakt en sådan adaptor till min externa hårddisk. Bytte och nu lyste 2 lampor på routern med fast sken. Efter omstart av datorn fungerade allt som tidigare inklusive IP-telefoni. En ny nätadaptor kostar c:a 200 kr, men jag hittade en på secondhand för 20 kr och den fungerade. Det kan gå att repa en nätadaptor genom att byta kondensator, men köp på secondhand blir billigare. Min trasiga nätadaptor gav bara 9 V och väldigt låg strömstyrka och det gjorde att bara lamporna blinkade.