De flesta med schizofreni orsakar inte våld eller utgör någon risk för andra.

Emellertid de som tidigare visat allvarliga våldstendenser och har fått fängelse riskerar 3 gånger större risk för framtida våld om de inte får behandling visar en ny studie från England.

Studien visade att våldet var kopplat till förföljelsevanföreställningar - som ofta är ett tecken på obehandlad schizofreni.

Läs mer hos Psychiatric News.

Kommentarer   
Admin1
#2 Admin1 2014-05-22 19:32
The Mental Elf skriver om denna undersökning:
http://www.thementalelf.net/mental-health-conditions/schizophrenia/psychokiller-quest-ce-que-cest-the-risk-of-violent-re-offending-among-prisoners-with-psychotic-experiences/

Så här kan pressen i England se ut;
Admin1
#1 Admin1 2014-01-03 19:19
Det här talar mot att ersätta rättspsyk med fängelse i alla fall för de med våldshistorik. Kanske skall man behålla rättspsyk, men införa tidsbegränsad rättspsykiatrisk vård för de med inte så allvarliga brott. Det blir liksom fängelse ett billigare alternativ. Idag är det så att rättspsykiatrisk vård ger ett 5 gånger längre straff än fängelse och det kan man ju avskaffa, liksom möjligheten att bli frisläppt om man blir frisk. Just det här att tillfrisknande ger straffrihet har allmänheten svårt att smälta och det kan man ju förstå t.ex om man mördat någon.

Det som talar för att fängelse kan fungera vid schizofreni är att bara 2 % av tiden är under inläggning. Behovet av sjukhusvård är inte så stort som man kan tro.

Du har inte rätt att posta kommentarer