Sök efter typ av självhjälp

Google

Dr Google I presume?

En studie i England har gjorts för att undersöka, vilken betydelse internet har vid psykossjukdom. Det var dock bara 22 personer, som intervjuades.

Internetanvändning var vanlig i motsats av vad man kan tro.

Wikipedia och Google var vanligast. Ingen använde appar eller besökte officiella psyksajter typ Schizofreniförbundet.

Sökningar om läkemedel och biverkningar var vanligast.

Att söka efter andra patienters egna upplevelser av sjukdomen var mycket intressant för att få reda på tips hur man skulle göra vid problem. Liksom om diagnos och behandling.

De som inte sökte efter information var de som litade på vad psykiatrin informerade om. En grupp använde informationen i diskussioner med psykiatrin, medan en annan grupp litade mer på infon på nätet än den som psykiatrin gav.

Forskarna ser att det kan bli problem om man inte diskuterar med psykiatrin om vad man hittat på nätet för att ändra sin behandling. 

Läs mer hos The Mental Elf.

Läs Viska:s Framtidens självhjälp och vård - Appar.

Kommentarer   
Ready
#2 Ready 2016-10-24 16:50
Den grupp som helt förlitar sig på psykiatrin kan inte ha alla hästar hemma.
Admin1
#1 Admin1 2016-10-20 17:56
Det verkar som sajter, som Viska är intressantast vid psykossjukdom. En typ av sajter, som borde stödjas. Officiella sajter verkar inte intressanta. Kanske tvivlar man på informationen trots att den anses kvalitetssäkrad. Sajter som Leva med schizofreni kan vara intressanta också där enskilda i videor berättar om sjukdomen. Viska:s självhjälpsbok kan bli en framgång om detta stämmer.

Du har inte rätt att posta kommentarer