Galenskapens gåta

Mer
15 år 8 månader sedan #141834 av Geta
Galenskapens gåta skapades av Geta
Frontalangrepp på biologismen inom psykiatrin
i boken Galenskapens gåta - artikel i svd från 2006

www.svd.se/kulturnoje/understrec ... 267359.svd
Mer
15 år 8 månader sedan #141877 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Galenskapens gåta
I radioprogrammet Vetandets Värld tog de upp denna bok. Johan Cullberg var lite skeptisk till den och tyckte att de överdrev ganska mycket i den. Johan Cullberg trodde inte alls att trauman hade så stor betydelse, som boken hävdar.
Mer
15 år 8 månader sedan #141887 av schizo
Svar från schizo i ämnet Galenskapens gåta
Man kan inte nog påpeka den enorma påverkan lobbygrupper från läkemedelsindustrin och artiklar skenbart opartiska men skrivna av forskare med starka band till samma läkemedelsindustri har på den allmänna debatten och synen på orsak och verkan när det gäller t ex schizofreni. Money talks, heter det och biologismens starka ställning i synen på sjukdomsorsak har en enkel förklaring.

Låt den mesta forskningen skötas av läkemedelsbolagen själva och du får svar som du ropar!

Detta är sjukt om något!
Mer
15 år 8 månader sedan #141890 av schizo
Svar från schizo i ämnet Galenskapens gåta
Kan rekommendera boken "Galenskapens gåta", finns kanske på ett bibliotek nära dig! Annars fungerar fjärrlån utmärkt! Hör med bibliotekarien.

Naturligtvis är också denna bok en partsinlaga. Ett försök att påverka. Det finns ingen objektivitet. Men det är ett skarpt inlägg och en motkraft mot den allenarådande trenden inom modern psykiatri.

Vad är det som säger att dagens kunskap och inriktning är den sanna kunskapen? Rasbiologi och häxbränning var högsta mode och inriktning på sin tid!
Mer
15 år 8 månader sedan #141943 av galärslav
Svar från galärslav i ämnet galenskapens gåta
trauman har betydelse
Mer
15 år 8 månader sedan #141956 av schizo
Svar från schizo i ämnet Galenskapens gåta
Ja , trauman har betydelse men dom har gjorts betydelselösa av biologismens försvarare i huvudsak av ekonomiska orsaker. Hur skall man annars försvara doktrinen: piller till allt och massiva neddragningar av psykiatriska resurser. Kunskap körs över av räknenissar!