Hur slutar man gå upp?

Mer
12 år 3 månader sedan #456506 av sodergardfia
Det kanske inte kommer från rätt person, men hur slutar man gå upp? Jag har gått upp ett och ett halvt kilo på två veckor, och jag är så rädd att inte kunna sluta (fattar inte varför jag är rädd; jag är inte i närheten av övervikt, och utseendet är inte heller viktigt utom i samhällets ögon, och vikten stannar förhoppningsvis innan övervikt). Jag vet inte riktigt vad jag gör fel. Eller jo, jag har fått ett mycket mer "avslappnat" förhållande till mat och äter en del godis. Förrförra veckan förstår jag varför jag gick upp i vikt, då VRÄKTE jag i mig mat. Men nu tycker jag att jag äter lite mindre. Eller ganska mycket ändå.
Men iallafall, Hur håller man sin vikt så att man varken går upp eller ner? Några tips?
Mer
12 år 3 månader sedan #456510 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet Hur slutar man gå upp?
Du är rolig du, jag trodde att det var svårt att få upp folk på fötterna, för att så är det med mig. Alltså jag är på tok för lat för att flytta på mig, varese det är soffan sängen eller fåtöljen! :angel

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
12 år 3 månader sedan #456512 av sodergardfia
Jag förstår inte <!-- s:oops: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif" alt=":oops:" title="Embarassed" /><!-- s:oops: --> <!-- s:oops: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif" alt=":oops:" title="Embarassed" /><!-- s:oops: --> <!-- s:oops: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif" alt=":oops:" title="Embarassed" /><!-- s:oops: -->
Mer
12 år 3 månader sedan #456515 av sodergardfia
Aha, nuuu tror jag jag fattar, Nisse! :lol: :lol: :lol:
  • trance
  • Besökare
  • Besökare
12 år 3 månader sedan #456532 av trance
Svar från trance i ämnet Hur slutar man gå upp?
man går alltid upp och ner. vi människor tror ofta att vi håller nån slags &quot;normalvikt&quot; men det stämmer inte. man kan gå upp eller ner 1-2 kg veckovis. det finns alltid en sån liten variation på 3-4 kg. så länge du inte märker att du har gått upp 5 kg eller mer är det rätt lugnt anser jag :)

när jag var som mest anorektisk trodde jag ju att jag BEHÖLL min låga vikt genom att svälta mig på ett så extremt sätt som jag gjorde. men jag gick faktiskt ner och ner och ner och ner hela tiden.
  • Jaana79
  • Besökare
  • Besökare
12 år 3 månader sedan #456543 av Jaana79
Svar från Jaana79 i ämnet Hur slutar man gå upp?
Jag har aldrig lyckats hålla en viss vikt särskilt länge. Jag ligger alltid numera, de senaste åren, runt 75-80 kg. Det är helt okej för min del! Visst vill jag hellre väga 75 än 80 kg. Det jobbigaste är när man precis lagt på sig lite och känner sig större än vanligt, men det går alltid över!

Men när jag är paranoid är jag rädd för att ens titta på extremt överviktiga på tv, av rädsla för att bli som dem...