Vilopuls 95...

Mer
16 år 5 månader sedan #97378 av stefan
Vilopuls 95... skapades av stefan
Välkommen till viska! (Verkligen roligt att du tar dig tid och försöker besvara några av våra frågor)

Tog blodprov för att utröna varför jag har så hög vilopuls, men det mesta var normalt förutom att jag om jag förstod rätt hade lite dåligt med röda blodkroppar. Mår hyffsat mentalt och rör mig inte mindre än i våras då vilopulsen låg på 71 slag/min.

Undrar därför om min höga vilopuls kan bero på en försämrad syreupptagningsförmåga och om detta utöver mer fysisk aktivitet kan påverkas via kosten? Tar samtliga B-vitaminer som kosttillskott, men äter inte så mycket kött p.g.a. att min tjej är vegetarian. Kan orsaken vara att jag p.g.a detta får i mig för lite järn?

Om du har tid och lust kan du här läsa om hur jag i detalj försöker beskriva och "förstå" de symptom som jag har drabbats av: [url:13rfn04a]http://www.freewebs.com/stefan661/[/url:13rfn04a]

Mvh Stefan
Mer
16 år 5 månader sedan #97444 av Doktorn
Svar från Doktorn i ämnet Vilopuls 95...
Det kan finnas flera orsaker till förhöjd puls. Du skrev att du hade lågt antal röda blodkroppar, vilka står för syretransporten i blodet. Detta kan göra att ditt hjärta slår snabbare för att kompensera bristen på syre, och därmed ökar din puls. Järnbrist kan vara en orsak, och vanligt är då att man också känner sig trött, och kan bli blek. Tar du någon medicin för tillfället? Vissa mediciner kan ge upphov till detta, och jag råder dig att diskutera med din läkare för ev uppföljning.
Mer
16 år 5 månader sedan #97447 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet Vilopuls 95...
Födoämnen som innehåller järn är bla lever! Skall jag´laga till och bjuda på Lever Angleis åt dig Stefan? :lol: (Ursäkta stavningen!)

Den blir faktiskt god och det är ett bra kilopris på den! <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->

Ett annat alternativ är blodpudding! Den går också att göra mycket smaklig med bacon och lingonsylt till. Det kan vara bra att ha i åtanke!
Billigare blodsättare kan du knappast få!
Man kan ha färsk fräsch sallad till bestående av rivna äpplen och morötter tillsammans med riven vitkål.

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
16 år 5 månader sedan #97467 av stefan
Svar från stefan i ämnet Vilopuls 95...
Tack för svaren. Kommer inte till läkare på ett tag, men kommer då att ta upp detta med honom.

Kanske nisse om vi ses snart att jag kunde ta med mig lite blodpudding, bacon och lingon. Detta är nämligen en av mina favoriträtter som jag inte har ätit på länge eftersom min sambo tycker att det luktar förskräckligt vid tilllagningen.
Mer
16 år 5 månader sedan #97468 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet Vilopuls 95...
Låter bra! Hör av dig när det är aktuellt!

Å du, du får allt se till att du äter så du blir frisk!
Tänker på dig och din sambo!
Kram till er bägge!
Nisse

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
16 år 5 månader sedan #97511 av Isa-Alise
Svar från Isa-Alise i ämnet Vilopuls 95...
Vad har du för mediciner? Kolla att dina symtom inte är biverkningar på medicinen! Detta är viktigt, speciellt om du har Leponex...