Bräckt lax med dillstuvad potatis och öl

Mer
19 år 3 veckor sedan #12185 av Undrande
Man köpeer gravad eler, min favvo, kallrökt lax i bit.
Räkna med ca 200 gram per person

sen köper man potatis, o skalar o har sig o kokar.

när potatisen e klar stäler man den på avsval, man kan även kyla den om man vill förbereda.

gör sedan e vit sås, lite mjöl och smör blandas i en kastrull, sen på med mjälk tils det blir lagon tjockt under fet omrörning..

hacka dillen fint och ha i, skär poatisen och ha i, är den kall, värm långsamt.

Bräck laxen på ganska hög värme, ca en minut per sida, i gjutjärnspanna

man kan sen ha en kokt grönsak til..

men sen ska man ha kneckebröd och öl...

o det e kanon..
o lättlagat.
Mer
19 år 3 veckor sedan #12188 av jennynen
Det där gjorde mig sugen på sommar!!!!! Är det inte dags snart? Hallå solen, sätt igång då!
Mer
19 år 3 veckor sedan #12195 av maskrosman
jäklar, du verkar va en bra kock "undrande"! Läste ditt recept på korven också och det låter också smaskigt. :)

mvh
maskis
Mer
19 år 2 veckor sedan #12203 av leva
Det låter jättegott. nu blev jag riktigt sugen. måste köpa lax nästa gång jag handlar.
Mer
18 år 11 månader sedan #15218 av Admin1
Jag har just prövat den och det var väldigt gott. Tyvärr fanns inte kallrökt eller gravad lax i affären utan enbart kallrökt regnbågslax, men det gick lika bra.