Hur kokar man ris?

Mer
3 år 11 månader sedan #1251089 av Fantasio
Svar från Fantasio i ämnet Hur kokar man ris?
När jag flyttade hemifrån tog jag så mycket ris och vatten det skulle vara och det brände fast varje gång. När jag senare kokade ris hade jag ungefär halva kastrullen fylld med vatten. Kokar upp det, har i riset o sänker till tvåan.
Mer
3 år 11 månader sedan - 3 år 11 månader sedan #1251091 av Amandara
Svar från Amandara i ämnet Hur kokar man ris?
Om du gör jasminris gör såhär. Ca 1 dl ris per portion, är rätt mycket. Häll ris i kastrullen, skölj riset. Häll på så mycket vatten att vattnet är ca 2 cm, yttersta fingerleden, över riset. Sätt på högsta värmen på plattan. Koka tills det bildas tunnlar i riset och inte är en massa vatten över risnivån. Stäng då av plattan och sätt på locket. Låt riskastrullen stå på plattan med lock i 10 min. Riset ångkokas. Gott och enkelt.
Last edit: 3 år 11 månader sedan by Amandara.
  • dietcoke
  • Besökare
  • Besökare
3 år 11 månader sedan #1251098 av dietcoke
Svar från dietcoke i ämnet Hur kokar man ris?
Glöm ej bara att skölja riset några gånger också, före det att du sätter det på spisen. Det blir 100 gånger godare då!
Mer
3 år 11 månader sedan #1251101 av IngeF
Svar från IngeF i ämnet Hur kokar man ris?
Er man i tvil, så er boil in bag det enkleste. Det er så enkelt det ikke kan gjøres feil.
Mer
3 år 11 månader sedan #1251103 av Vatten
Svar från Vatten i ämnet Hur kokar man ris?

dietcoke skrev: Glöm ej bara att skölja riset några gånger också, före det att du sätter det på spisen. Det blir 100 gånger godare då!

En del ris ska man visst blötlägga innan. Sett några program om detta, samt sökte just på
-Ris kadmium
-Ris Arsenik
Men det verkar gälla först och främst storkonsumenter
Mer
3 år 11 månader sedan #1251230 av Richard
Svar från Richard i ämnet Hur kokar man ris?
Tack för alla tips!

Det blev bättre igår. Tog 2 dl ris o ca 4,5 dl vatten, lät det stå på 1:an med lock tills vattnet kokat bort (ca 15 min). Men j-vlar vad mycket det blev... 8O
T.o.m. mer än vad jag orkar äta. Är det något magisk process som gör att riskornen delar sig... :tänk

Blev gott med chili con carne på burk, med lite carolina reaper i.