- Inlägg: 4225
Torskfile
16 år 8 månader sedan #86665
av Bitte
Gör en vit grundsås tillsätt 2-3 hackade ägg så är det färdigt.
1 msk margarin
2 msk vetemjöl
4 dl buljong eller mjölk
salt och peppar
Smält fettet i en kastrull och rör ner mjölet, tillsätt vätskan under omrörning lite i sänder. koka såsen i 3-5 min, spåd med mer vätska om det behövs.
Tillsätt de hackade äggen.
1 msk margarin
2 msk vetemjöl
4 dl buljong eller mjölk
salt och peppar
Smält fettet i en kastrull och rör ner mjölet, tillsätt vätskan under omrörning lite i sänder. koka såsen i 3-5 min, spåd med mer vätska om det behövs.
Tillsätt de hackade äggen.
16 år 8 månader sedan #86666
av Geta
FISKGRYTA MED CURRY, ÄGG OCH TOMAT
1 paket fryst torsk (450 g) eller 5 hg färsk filé
2 msk vetemjöl
4 msk smör
1 tsk curry
½ tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 msk vatten
3-4 msk hackad persilja
2-3 tomater
2 hårdkokta ägg
Skär fisken i 2cm tjocka skivor.
Vänd fisken i mjölet
Smält smöret och rör ner curry och paprika i
en vid låg gryta.
Vänd de mjölade fiskbitarna i fettet och placera
ut dom i botten på grytan.
Tillsätt salt och vatten.
Lägg på lock och låt fisken sjuda på låg värme
5-12 minuter.
Den längre tiden för fryst ej tinad fisk..
Tillsätt persiljan, tomaterna i bitar och de
hackade äggen.
Låt allt bli varmt utan att koka.
Servera med ris eller potatis.
1 paket fryst torsk (450 g) eller 5 hg färsk filé
2 msk vetemjöl
4 msk smör
1 tsk curry
½ tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 msk vatten
3-4 msk hackad persilja
2-3 tomater
2 hårdkokta ägg
Skär fisken i 2cm tjocka skivor.
Vänd fisken i mjölet
Smält smöret och rör ner curry och paprika i
en vid låg gryta.
Vänd de mjölade fiskbitarna i fettet och placera
ut dom i botten på grytan.
Tillsätt salt och vatten.
Lägg på lock och låt fisken sjuda på låg värme
5-12 minuter.
Den längre tiden för fryst ej tinad fisk..
Tillsätt persiljan, tomaterna i bitar och de
hackade äggen.
Låt allt bli varmt utan att koka.
Servera med ris eller potatis.
- JTL
- Författare till inlägg
- Besökare
16 år 8 månader sedan #86674
av Bitte
Något som är gott också är en fiskgryta deluxe. Har inte gjort den på många år.
Lägg torskbitarna tätt i en gryta. Lägg sedan skivade färska tomater över torsken. Sen häller du över en 3 dl vispgrädde och saltar och pepprar. Låt sjuda tills fisken är klar ungefär 15 min. Servera kokt potatis till.
Lägg torskbitarna tätt i en gryta. Lägg sedan skivade färska tomater över torsken. Sen häller du över en 3 dl vispgrädde och saltar och pepprar. Låt sjuda tills fisken är klar ungefär 15 min. Servera kokt potatis till.
- JTL
- Författare till inlägg
- Besökare