Hur ser era promenadvägar ut i olika delar av Sverige?

  • Erase..
  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
14 år 2 månader sedan #271975 av Erase..
Går era promenad-vägarna i skogen eller i städer eller längst vatten-drag,sjöar,fält?

Har ni löparskor,träningskläder?

Hur länge varar promenaden?

Själv promenerar jag här omkring i Nacka-(Stockholm) i skogarn nu på vintern.

Vore kul att få reda på hur det går tillväga i olika delar av Sverige.
Mer
14 år 2 månader sedan #271979 av Geta
Min promenadväg går på små krokiga stadsgator då
jag bor i en väldigt gammal stad.
Jag har bekväma skor på mig. Ibland går jag med stavar.
Mer
14 år 2 månader sedan #272008 av Nissegossen
När jag hade hund gick hon och jag överallt både i stan, för att tar man och går ser man mycket mer av stan än när man bara åker förbi. Vi gick också runt både i skogen och på gång vägarna i företrädesvis i Delsjöområdet vilket är en stor rekreaktionskälla mitt i Göteborg.

Vi tog också vagnen till Hisingen och gick i flera områden där, bla runt slätta damm och någon gång åkte vi till Angered och gick i rekreations områdena där också, en gång gick vi från angered på skogsvägar till Nol, vilket är en bit utanför Göteborg på Europa väg 45 och tog en buss, tror den gick en gång i timmen eftersom det var en helg.

Vi tog oss också vid ett flertal tillfällen till Kungälv med buss och gick av vid taxegräns och gick över bron till själva stadskärnan och fikade och köpte bräck i Kungälvs kex fabrik, (Där de gör Mariekex bla)

Vi gick även då och tittade på Kungälvs fästning och friluftsområden i Kungälv också.

Vi tog oss ut till öarna i Göteborgs arkepelag :lol: <!-- s8) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_cool.gif" alt="8)" title="Cool" /><!-- s8) --> Alltså tog vi färjorna som gick ofta på somrarna till öarna och badade och såg ibland på någon fotbollsmatch som vår kompis domarn dömde, och han hade bil, så vi betalade bensinpengarna och han körde och han fick något av arrangörerna också, så alla tjänade på det.

Suck! Det finns hur mycket som helst att uppleva och göra, men nu sitter jag här framför datorn och får inte häcken ur stolen, för att jag kan inte gå någonstans för smärtan gör mig helt handikappad och min fysik har rasat plus högt blodtryck pga för lite motion och äntligen nu får jag någon hjälp i alla fall för att äntligen har jag fått träffa en ryggortoped läkare och får nu sjukgymnastik för min rygg och hon, den läkaren gav mig rätt i det som jag hävdat, men stridigt med min läkare på vårdcentralen om!

Det är en dubbeldiagnos har jag sagt till honom, det är både ryggen och höften, men röntgenplåtarna säger att jag bara har normala förslitningsskador på höftlederna för min ålder.

Den läkaren har hävdat att det bara är frågan om den ryggskada jag har, som manifesteras som ichias i höften och längre ned mot smalbenen.

Han ville inte tro mig att; Nej, det är höften!

Kontentan är att troligtvis är det ett muskelfäste som är inflammerat där höftleden sitter och därför har jag ont i just höften!

Det är då f-n att läkaren inte lyssnar på vad jag har att säga!

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
14 år 2 månader sedan #272011 av Tonic
Går jag med min sambo har vi alltid hunden med oss. [i:301q25s3](nu kan jag tyvärr inte längre gå själv med hunden - ifall jag skulle möta på någon hund hon inte gillar. Är höggravid.)[/i:301q25s3]
Brukar gå här precis vid ett friluftsområde, mycket bok-träd stora ängar och hundar får vara lösa där om man vill. Det är ett centralt friluftsområde precis där vi bor.
Ibland går jag i min stads "Gamla stad" med kullerstenar och då blir det lite stadspromenad vid ån också.
Nu är det verklig vintervy över hela staden. Längtar till våren och alla barnvagnspromenader jag planerat att göra. :)

Promenadtiden variera väldans nu för tiden. Ibland kan jag bara gå 15-20 minuter för att jag bara måste hem och sätta mig eller lägga mig ner - blir så hopplöst trött. Det är nästan pinsamt hur mycket graviditeten tär på hela min kropp. Inte van att vara så här osmidig. Älskar ju att röra på mig. Innan jag blev "för stor" så gick jag i regel 1h/dag. Fast, som sagt snart är det över. :D Nu är det exakt en vecka kvar till det beräknade födelsedatumet.
  • Erase.
  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
14 år 2 månader sedan #272020 av Erase.
Ok allihopa.. Bra att veta att ni är så insatta. :D

Tack nissegossen: du kanske kan åka runt på moped eller motor fordon och ha det trevlig, jag skulle nog själv åka omkring med tex en moped om jag hade förslitningsskador i höften. <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->

Och tack Tonic för att du svarade , hoppas barnet får åka omkring i en barnvagn under promenad. <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->

Och tack Geta, jag tycker att stadspromenader i en gammal stad är trevligt. Stavar är bra. <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->
Mer
14 år 2 månader sedan #272221 av Admin1
Jag går i bebyggelse nu på vintern, eftersom det är viktigt med snöröjningen och att det inte är halka. Jag lägger rutten så att jag skall slippa backar för de kan vara halkiga. Nu går jag 1-2 timmar per dag och jag använder vanliga kläder.