Stort tack till er på Viska och vården

Mer
14 år 9 månader sedan #232011 av Micke
Har under den senaste månaden insjuknat mer än tidigare. Jag har både syn-hörsel och känsel hallucinationer. Det har gått i vågor och dessutom inneburit "angrepp".

På Viska har jag fått både stöd och information. Stödet har "burit upp" mig och jag har känt mig både levnadsglad och hoppfull. En omtänksam omgivning är för de flesta tror jag är hälften vunnet. Informationen har jag kunnat söka i äldre trådar och genom egna frågor och är nu kunnigare än vad jag var för en månad sedan. Detta i sig betyder för mig att jag fått större sjukdomsinsikt och kan se att jag följer vissa mönster i sjukdomen. Vill varmt rekommendera Schizofreniskolan som finns som länk på Viska.

Var och träffade läkare i dag. Hon var tillfällig eftersom min ordinarie har semester. Hon var superduktig och verkade verkligen vilja kämpa för mitt välmående. Hade lite rädsla och farhågor av typen "hur kommer hon att reagera på det här?". Men hon var väldigt proffisionell och både stöttade och visade trygghet. Även min kontaktperson och läkare är lika underbara- de finns där när jag behöver dem.

Återigen-stort tack till alla er på Viska och till vården.

Nu skall jag ut och sola o bada <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->
  • Jaana79
  • Besökare
  • Besökare
14 år 9 månader sedan #232051 av Jaana79
Svar från Jaana79 i ämnet Stort tack till er på Viska och vården
Jag tror ju på att det är röster jag hör, när jag hört röster, men att de kommer från en annan dimension. Det är inte så kul om man hör elaka röster kan jag tänka mig! Det har varit min mardöm! Men de kan ju inte göra en något. Så tänker jag! Men om du är trygg i din insikt så fortsätt tro på det :) Man måste ju inte tro på rösterna om de är dumma!
Mer
14 år 9 månader sedan #232065 av Geta
www.schizofreniskolan.se/

Schizofreniskolan fick jag som information av min psykiatri-
sjuksköterska för att visa anhörig.
Det var ett tjockt häfte och det är ett läkemedelsföretag som
har gett ut det.
  • Khai
  • Besökare
  • Besökare
14 år 9 månader sedan #232080 av Khai
Svar från Khai i ämnet Stort tack till er på Viska och vården
Bra att vi hjälps åt...
Mer
14 år 9 månader sedan #232391 av Admin1
Elaka röster kan man motverka genom att säga högt positiva, berömmande ord till sig själv och genom att hela tiden tänka positiva saker om sig själv. Det är viktigt att komma ihåg att rösterna är ens egna tankar och hör man elaka saker om sig själv, så är det en form av självkritik. Viktigt att vara positiv till sig själv.

Har du fått KBT, Micke? Det brukar vara bra att få när man har symptom trots antipsykotika.
  • Negationen
  • Besökare
  • Besökare
14 år 9 månader sedan #232402 av Negationen
Svar från Negationen i ämnet Stort tack till er på Viska och vården
Tror Admin1 här har rätt i vad han säger, för det du matar hjärnan med i form av tankar, så ger, vid negativt tänkande som leder vidare, bara till depressiva tankar och det blir en ond spiral.

Jag tror att man istället här, måste bryta den spiralen genom berömmande tankar inom sig själv, för att då tänker man automatiskt positiva tankar och gör saker som är positiva, både för en själv och andra...

Det vill säga att man skall inte bara ödsla med beröm för sig själv utan även andra, som ett slags hjälp till självhjälp. Detta ger dessutom en feedback som går direkt tillbaka till en själv.