Att lägga sten på sin egen rygg

Mer
13 år 5 månader sedan #354294 av schizo
När man läser inläggen här på Viska slås man av hur många som i en allmän debatt i normala medier skulle betecknas som en illitterat pöbel utan historisk eller annan grundläggande kunskap och som gärna sprider fördomar om invandrare och kvinnor och som med hull och hår sväljer den officiella bilden av hur allt är.

Med andra ord den den grupp av människor som är de första att ropa på hårdare straff, censur och att det fria ordet skall begränsas trots att det fria ordet visar en maktapparat med byxorna nere och som har begått övergrepp.

Men det kanske är betecknande för debattklimatet på webben, de med kunskap anser sig för fina för bloggar och forum och de obildade tror att åsikter i allmänhet är lika med fakta.

Göran Rosenberg skriver:

"ignoransen har samma auktoritet som kunskapen och idiotin samma tyngd som visdomen och det som yttrades i går saknar betydelse i dag."

Att det på ett forum som detta måste vara högt i tak innebär inte att åsikter som i slutänden drabbar oss själva genom inskränkningar i demokratiska rättigheter och sk hårdare tag skall vara lika accepterade som vilka andra åsikter som helst.

Att vissa mår dåligt innebär inte att Viska som blåslampa skall innebära att blåslampan kan blåsa åt vilket jävla håll som helst. Ord som solidaritet med svaga grupper och insikter om orsakssamband måste väga tyngre på ett forum som detta. Om inte annat för den rena självbevarelsedriften.
Mer
13 år 5 månader sedan #354302 av Nissegossen
Håller med till 100, just nu går det i 190, så ta det väldigt lugnt på vägen, lätt att göra en avåkning och få allt sönderslaget även det här samhället!

Jag kan bara säga ta det förbaskat lugnt och håll inne med känslorna och bearbeta problemen på ett både föruftigt, och väldigt logiskt plan.

Vi som är sjuka, befinner oss ofta längst ned på samhällsstegen, men det har jag lärt mig, att sparka inte på den som ligger, det hör till vanligt hyfs och borde i liknelse här jämföras med hur Nazismen gjorde inträde i det dåtida tyska samhället!

Jag säger som i rudyard kiplings bok om Mowgli; Ser er för vargar, se er noga för!

God jakt!

[youtube]
[/youtube]

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
13 år 5 månader sedan #354338 av Nissegossen
<!-- s8) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_cool.gif" alt="8)" title="Cool" /><!-- s8) --> Det skulle inte förvåna mig om det råder typ "krigslagar" inom vissa av statsmakternas organ nu, någon som om det hade varit krig och dödsstraff i det här landet i krig, vilket det inte längre är, hade i nuläget blivit ställd inför exekutionspluton och någon har nog fått höra det!

Jag råder alla här locket på och ligg lågt i denna fråga och jag jag kan bara säga som Jesus, "Saliga äro de saktmodiga, ty de skall besitta jorden!"

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
13 år 5 månader sedan #354341 av kvinnan
Jag tror att om jag hade kommit till viska och blad det första jag set var en sådan huvudrubrik som "Horeriet finns i alla kvinnor... " så hade jag nog vänt i dörren och inte kommit tillbaka... :(
Mer
13 år 5 månader sedan #354342 av Nissegossen
:lol: Jag varken läser eller för den skull kommenterar killets trådar, de blir automatiskt utsorterade när jag går igenom forum.

Man kan bara spekulera här, men jag har grejer som pockar på att komma ut, kanske det är dynamit, så jag vågar inte skriva ett enda ord om det. Detta för att då sätter jag människoliv i fara.

Tänk på det och gör det samma, man lägger nog puzzel här lite till mans och kvinns för den delen, så locket på!

Wikileaks och den här händelsen i Stockholm är guld värd för nyhetsindustrin och hade det varit fram till 1940 års andra världskrigets utbrott, så hade pressarna stoppats i med en ny första sida och extra extra, nya löpsedlar samt flera upplagor där en tunn packe tidningar slängdes ut framför tidnings pojkarna ifrån transportbilar med bakdörren öppen och slängde ut dem medan bilen rullade i hög fart till pojkarna som sålde lösnummer i gathörnen och folk hade ryckt tidningarna ur händerna på dem!

Murvlarna luskar reda på allt och snart har vi krigsrubriker och det med lösnummer i gathörnen kan upprepas, tills det blir censur i från statsmakterna och då rättning i ledet, samt idka självcensur.

Idka självcensur, alla fall i nuläget och inom överskådlig framtid

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
13 år 5 månader sedan #354372 av schizo
Att alla politiker och andra makthavare oavsett samhällssystem är skräckslagna över att de inte kan styra agendan som vanligt när internet har kommit och med den företeelser som Wikileaks förstår man.

För ordet och kunskapen är fri på ett sätt som aldrig förr. Internet kan censureras men informationen letar sig bara andra vägar.

Rättning i ledet kan vi vänta oss, se bara vad vissa politiker har krävt, Assanges avrättning, man tror sig förflyttad till en historisk period när interneringar och avrättningar av misshagliga skedde.

Att idka självcensur och tänka vissa tankar tyst är dessvärre lika med att låta politiker tro att de inte är till för att tjäna befolkningen utan tvärtom att de står utanför och över demokratin.

Vi har ändå inget konkret demokratisk att vänta från det hållet, de har redan sålt ut vår självbestämmanderätt till EU;s högre organ och vidarebefordrar känslig information till USA utan motprestation, nästa steg är att fullt låta Sverige ingå i Nato så att vi blir helt utan eget bestämmande.

Ekonomiskt sitter vi också på pottkanten genom att som alla övriga stater vara i det anonyma finanskapitalets grepp där politiker bara har att acceptera ekonomiska fakta och styra finanserna efter detta.

På många sätt är vi redan inne i en situation där demokratin starkt kan ifrågasättas, det är bara när demokratiska forum och regeringar ifrågasätts som vi på allvar kan se om demokratin verkligen finns eller om den bara är fernissa, där valen vart fjärde år i så fall är skådespel för folket.

Jag hoppas att det demokratiska arvet och traditionen är djupare än att den kan sättas ur spel så lätt när det kniper, men det är upp till alla att försvara det som generationer före oss kämpat för, inget har varit gratis.

En sak är säker, demokratin kan försvinna på ett nafs, speciellt med ett folk som hellre ser på underhållning på TV än underhåller sin allmänbildning och historiska kunskap om hur demokratin har försvarats.

Dom alltför saktmodiga slukas av vargarna!!!