Nån mening att kämpa?

Mer
17 år 1 månad sedan #70083 av mopa
Finns det något som tar bort ångest? Jag har prövat det mesta. Kan man bli imun mot mediciner? Dom har höjt leponexdosen, tar fortfarande zyprexa, som jag tyckte hjälpe ett tag, men nu börjar det gå neråt igen. Ångesten blir till dödsångest o skräck, rösterna lämnar mig inte i fred. Varför finns det inget som hjälper? Jag har snart förlorat hoppet, är det meningen att man ska må så här....orkar snart inte med det här.
Jag har ett jävligt meningslöst liv..är det nån ide`att fortsätta kämpa..jag verkar ju förlora varje gång. :cry:
Mer
17 år 1 månad sedan #70086 av ThinkTank
Svar från ThinkTank i ämnet Nån mening att kämpa?
Ge inte upp! Du är viktig och förr eller senare kommer det att bli
bättre! Det kommer bli bättre! Ge inte upp!
Mer
17 år 1 månad sedan #70097 av mopa
Svar från mopa i ämnet Nån mening att kämpa?
Det blir oftast bättre ett tag, men sen åker jag ner i mörkret igen.Jag får aldrig stanna kvar där "uppe". Medicinhöjningar hjälper skapligt...men bara ett tag, zyprexan fick mig att tro på det bättre ett litet tag...fast jag borde ju veta vid det laget...det finns ingen hjälp. Rösterna är hotfulla..elaka...vill inte höra på dom. Finns det verkligen inget som hjälper? Jag orkar inte leva så här...det funkar inte längre....orkar inte med ångesten o skräcken...det kan tydligen aldrig bli bra....
Mer
17 år 1 månad sedan #70098 av Isa-Alise
Svar från Isa-Alise i ämnet Nån mening att kämpa?
Visst finns det mening med att kämpa... just nu är vårdepressions tid... men det vänder och blir lättare igen...

Börja på en rösthörar grupp eller självhjälpsgrupp inom RSMH... det kan hjälpa dig hantera rösterna...

Eller tala med din läkare igen... du kanske behöver en annan medicinering.... tex något stämningsstabiliserande som låter dig må bättre trots rösterna... eller tom minskar rösterna...
Mer
17 år 1 månad sedan #70111 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Nån mening att kämpa?
Det finns stor mening att kämpa, eftersom på sikt förbättras nästan alla med schizofreni. Första åren är värst och sedan blir det oftast successivt bättre. Det är inte ofta sjukdomar är så, eftersom det vanliga är att de successivt försämras. Vid 40-60 års åldern brukar det också ske en förbättring.

Det finns andra behandlingar än läkemedel som har effekt mot symptom. Det finns t.ex.patientutbildning, kognitiv beteendeterapi och familjeterapi. Kognitiv beteendeterapi ger ungefär lika stark effekt som antipsykotika. Du kanske kunde be att få denna behandling.
Mer
17 år 1 månad sedan #70126 av Khai Chau
Svar från Khai Chau i ämnet Nån mening att kämpa?
Tack Admin: "Vid 40-60 års ålder..." :lol:

Jag fyller 40 i april nu... <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: --> :rolleyes: så låt oss hoppas på en rejäl förbättring!