Professor John M. Kane och Erin Crown, PA-C, CAQ-Psychiatry diskuterar medvetenheten bland läkare om begreppet kognitiv funktionsnedsättning förknippad med schizofreni och beskriver otillfredsställda behov, inklusive bristen på godkända terapier, mätverktyg och tillgång till behandling för att förbättra kognitionen.

Clozapine kan ge viss kognitiv förbättring.

Se videon på 8 minuter hos Psychiatric Times.

Kommentar  
Ja, det är en stor vinst om man slipper inläggningar för vårdtiden är längst i sjukhusvården. Särskilt rättspsyk har lång vårdtid 7 år och bottnar ofta i missbruk. Bättre missbruksvård kan vara lönsam. Sedan gruppboende kostar nog 750 000 kr per år. Bra om samhället slipper den kostnaden också.
För samhället är det en stor vinst om man som schizofren klarar sig själv och inte blir inlagd.
25 % har missbruk och 8 % arbetar mer än halvtid. 20-30 % på gruppboende. Jag tror att max 30 % kan jobba. Sedan de med gruppboende och boendestöd kan man nog inte begära så mycket av. Den lilla grupp som blir över får gå kurser hur man sköter sin sjukdom och få presentkort på 1000 kr för varje år man inte varit inlagd.
Vad ska en schizofren person ägna sig åt i livet. Det har jag inte fått svar på. Är det bäst med sjukpension från början och ständig semester.