diet

Växande bevis visar att kostförändringar kan vara effektiva för att behandla eller fördröja vissa sjukdomar, men ytterligare försök behövs för en bredare användning.

Diet har visat de mest direkta fördelarna för hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes.

Bevis tyder på att patienter med neurologiska störningar, från migrän till Alzheimers sjukdom, kan dra nytta av kostförändringar, men forskare varnar för att mer bevis behövs.

Läs mer hos Nature Medicine.

2000 videos om diet finns hos NutritionalFacts.org.

Kommentar  
Har läst att personer som lider av perfektionism riskerar att bli dementa.
Kom att tänka på att några på sajten har försämrats på 15-20 år trots goda råd. De borde egentligen förbättrats med åren. Kanske har de en degenerativ form av sjukdomen som slutar i demens.
Ålder ökar risk för demens. Parkinsons ökar risken för demens, liksom schizofreni. Att brodern hade demens kan tyda på ärftlighet. Min pappa var dement mot slutet (kring 90 år), men det var inte så farligt. Han berättade samma sak flera gånger
Hennes mamma satt i rullstol på slutet. Tror inte att hennes föräldrar var dementa men hennes bror som dog nyligen var dement.
Jag har en gammal vän, som också fått Alzheimers nyligen. Han hade också diabetes. Hur var det med din väninnas föräldrar hade de demens?
Har en väninna som har ätit nyttigt men har drabbats av demens. Det kan vara det att hon inte har unnat sig att sova på morgonen. Djupsömn rensar ur hjärnan.
Fler kanske borde få pensionärsmaten, som kommunerna levererar till lite lägre pris. Den skall väl vara näringsberäknad och hyfsat nyttig. björk fick väl sådan mat.
Vid negativa symtom är det nog svårt att vara motiverad att laga nyttig mat. Det måste gå fort och vara lätt och grönsaker är nog inte det man längtar efter i första hand.
Hjärt-kärlsjukdomar är väl vanligaste dödsorsaken vid schizofreni. Bättre kost för de flesta vore nog bra. Akademiska i Uppsala hade för 20 år sedan en utbildning som hette Koll på maten för kost och motion. Har inte hört något om den på väldigt länge.