Hatar min mor så extremt mycket

  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
18 år 5 månader sedan #27386 av
Vet inte om detta passar här men jag måste skriva av mig. Är 17 år.

Jag trodde jag hade kommit förbi mina tankar om min morsa men så säger min läkarjävel att jag ser ut som henne. Det fick mig att börja se på henne med samma, kanske starkare, hat än tidigare. Att behöva se och träffa henne varenda dag är plågsamt. Ska förklara..

Min mor är inget annat än ett totalt misslyckande som människa. Hon har så enormt mycket negativa egenskaper att det enda som är bra med henne överskuggas totalt. För det första är hon sjukt ful. Hon ser inte det minsta kvinlig ut och det finns verkligen ingenting vackert med hennes ansikte. Snea käkar, ögonen sitter på olika höjd, ingen haka m.m. Hennes övriga fysik är också patetisk men den orkar jag inte gå in på. När det gäller det psykiska är hon också där endast tragisk. Otroligt dum, ingen självinsikt alls(!), ska alltid säga hur andra ska se ut och vara, klagar mycket på andra men vägrar förstå att hon själv är LÅNGT ifrån perfekt.

Min farsa är min mors exakta motsats. Han är stilig, intelligent, musikalisk m.m. Jag kan inte alls förstå vad i helvete han såg/ser i henne. Han skulle kunnat fått en mycket finare kvinna (fysiskt och psykiskt).

Jag vill bara skrika på henne och förklara vilken äcklig människa hon är. Jag vill fråga varför hon var tvungen att skaffa barn. Vaför hon inte kunde förstå att inte alla är menade att få barn. Det är hennes fel att jag är ful! Det är hennes fel att jag istället för att få alla bra egenskaper från min farsa fick hennes smutsgener. Funderar ibland på hur länge jag kan hålla allt inom mig. Jag vet att det skulle såra henne djupt men tror samtidigt att jag skulle må så mycket bättre av att få det sagt.

Vad ska jag göra? Klarar inte av att vara såhär ful och att behöva se anledning till det gör det bara ännu svårare att orka leva... <!-- s:x --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_mad.gif" alt=":x" title="Mad" /><!-- s:x -->
Mer
18 år 5 månader sedan #27387 av Geta
Hej!
Du behöver kanske ha de här känslorna för din
mamma för att du ska kunna frigöra dig från
henne.
Det konstiga är att ungdomar som har bekymmer för
sitt utseende och känner sig fula, inte alls är det i
andras ögon.
Du är bra som du är!
Skriv mera om du känner för det.
Mer
18 år 5 månader sedan #27388 av micke sd
Svar från micke sd i ämnet Svar till 17-årig gäst
Det är bra att vill skriva av dig. Det hjälper att skriva och att ventilera sina känslor på det viset. Jag fick det intrycket att det börjar bli väldigt mycket ilska och aggressioner och andra negativa känslor som finns lagrade i ditt hjärta och får dig att tycka hemskt illa om din mamma.

Jag tror att om du skulle få börja i samtalsterapi hos någon kurator el. terapeut så skulle dina känslor troligen snabbt bli normaliserade genemot din morsa.

Om du inte får möjlighet till det, så fortsätt skriv av dig. Sätt dig med skrivhäftet ett tag varje dag. Ju mer du skriver per dag desto snabbare blir du fri. Att skriva av sig är ett utmärkt sätt att göra sig av med negativa känslor.

Hoppas det ordnar sig för dig !!

mvh

//micke
Mer
18 år 5 månader sedan #27392 av Isa-Alise
Vill bara påpeka att din mor gett dig livet... utan henne hade inte du varit du... även om en förälder inte gjort något bra för en alls efterfödelsen så har man ändå livet gåva att vara tacksam för....

Men jag tycker också att det är bra att du skriver av dig....

Utseendet kan man göra mycket åt om man inte är nöjd med det... en ny frisyr eller hårfärg kan pigga upp... lite smink kan dölja sådant som är mindre vackert... eller framhäva sådant som man vill ska synas mer... tänk så vackra ögonen kan bli om de framhävs med lite mascara.... inte för att jag själv målar mig... det gör jag bara till fest... men det kan vara roligt att leka med färger och ge utseendet ett lyft...

Antagligen är du söt och fin precis som du är... andra kan säkert se skönheten i dig bättre än du själv kan...

Om du lite längre upp i åren fortfarande är missnöjd kan du ju alltid kosta på dig att förändra kirurgiskt det du är missnöjd med... men tills dess har du säkert lärt dig tycka om ditt utseende...

Det är vanligt att man är missnöjd med sitt utseende i din ålder... och det brukar gå över....
Mer
18 år 5 månader sedan #27421 av Admin1
Du är kritisk till ditt eget utseende och tycker att bristerna kommer från din mamma. Jag tror att du hamnat i en liten ungdomskris. Jag tycker att du skall försöka acceptera och vara nöjd med ditt eget utseende. I princip alla människor kan hitta någon detalj att klaga på om man sätter den sidan till. När du är nöjd med dig själv kommer du också att acceptera din mamma på ett helt annat sätt än idag och vara nöjd med henne också.
Mer
18 år 5 månader sedan #27440 av Jeff
Det finns nog ingen som är tillfredsställd med sitt utseende till 100%. Skönhet kommer inte bara utifrån utan också inifrån. Att du anklagar din mor för att du upplever dig som ful är fel. Jag tror att mycket kan handla om utsrålning också.