Hur manipulera en maktmissbrukare

Mer
19 år 1 månad sedan #9763 av Graatass
Vi vanliga medborgare träffar på dem i vardagen. Det kan vara i skolan, på arbetsförmedlingen, en arbetsgivare eller på någon annan plats där medborgaren är detsamma som en undersåte.
Maktmissbrukaren är beroende av att ha makt och att få rätt. Kanske ett bättre ord är "den prestigehungrige". Därför att hon eller han försvarar sin prestige och är därför lätt att manipulera. Nittionio gånger av hundra är det viktigare för henne eller honom att utöva makt, än att vara ärlig och uppriktig. Då kan man som medborgare använda sig av "tvärtomleken", för att manipulera maktmissbrukaren och få sitt eget behov igenom.
Hur leker man "tvärtomleken"?
Antag att du går i skolan och har en lärare som är maktmissbrukare. Du anser att du fått för lågt betyg på en skrivning. Du vill ha högre betyg. Går du till maktmissbrukaren och säger att du tycker att du fått för lågt betyg, så kommer hon eller han kanske att sänka ditt betyg ännu mer. Det handlar ju om makt och prestige. Alltså kör du tvärtomleken och säger till läraren att du tycker att du har fått för högt betyg och att du vill diskutera det.
Till din förvåning kommer då maktmissbrukaren att höja ditt betyg, bara därför att hon eller han ska få rätt och du fel.
Lycka till!
Mer
19 år 1 månad sedan #9837 av Graatass
Svar från Graatass i ämnet Reklam är manipulerande
Nej, jag tror inte att det är sjukt att manipulera. Politiker, företag och förbund av alla de slag använder sig av manipulation. Dvs de säger något annat än de menar, för att få det resultat som de önskar sig.
Anta att politiker önskar att medborgarna slutar att röka, därför att det konstar samhällets sjukvård och skattebetalarna för mycket. Kan de sänka sjukvårdskostnaderna, så kan de också sänka skatterna. Vilket alla politiker önskar göra, för det tycker skattebetalarna om.
Men många rökare vill inte sluta röka. De tycker om sin "last" och avstår från annat och riskerar att dö i förtid.
Alltså väljer politikerna att manipulera de medborgare som röker. De använder reklamföretag till annonser som visar att de som röker har svårare att få jobb eller svårare att få varaktiga kärleksrelationer. Men någon forskning att förlita sig på, har det inte. Att motorcykelåkning förorsakar samhället höga sjukvårdskostnader är inte alls lika populärt att tala om. Eller att fyrverkeri sprider ut mycket tungmetaller i vår miljö. Eller att jakt ute i vild natur förstör naturen med blyhagel. Men där har olika förbund stora och starka lobbygrupper som i sin tur manipulerar politikerna.
Så i ett samhälle utan fysiskt våld eller kränkande behandling, blir manipulation det redskap som står till buds. Varför ska då också inte medborgarna få manipulera?
Mer
19 år 1 månad sedan #9844 av Geta
borttaget
  • Niklas
  • Besökare
  • Besökare
19 år 1 månad sedan #9847 av Niklas
Svar från Niklas i ämnet Hur manipulera en maktmissbrukare
Vårdprofitörernas maktmissbruk rimmar illa med såväl hälso- & sjukvårdslagen (1982:763; HSL) som socialtjänstlagen (2001:453; SoL), där att slå vakt om den enskildes självbestämmande, integritet och värdighet ska vara grundläggande.
  • Niklas
  • Besökare
  • Besökare
19 år 1 månad sedan #9852 av Niklas
Svar från Niklas i ämnet Hur manipulera en maktmissbrukare

PSR skrev:

Niklas skrev: Vårdprofitörernas maktmissbruk rimmar illa med såväl hälso- & sjukvårdslagen (1982:763; HSL) som socialtjänstlagen (2001:453; SoL), där att slå vakt om den enskildes självbestämmande, integritet och värdighet ska vara grundläggande.

Du menar kommunalpolitiker och landstingspolitiker?

Alla länder utom Sverige har hälsoförsäkringar. Det enda rimliga är att alla som vill finansiera sina vårdbehov på det sättet ges denna möjlighet. Normalt sett drivs vårdinrättningar av personalkollektiv, stiftelser eller non-profit organisationer.

Vården är därmed ett praktexempel på maktmissbruk. Det finns många liknande exempel såsom statliga och kommunala företag som inte är naturliga monopol, pensioner, politikerstyrda universitet, bostadspolitiken, public service et cetera.


Specifikt syftar jag på svenska sykofanter "sakkunniga inom schizofreniområdet" t.ex. Göran Roth vid KI.
Mer
19 år 1 månad sedan #9940 av Graatass
Antar att alla, likt Don Quijote av Cervantes, kan föra ett krig mot allt som är fel, orätt, ohederligt, lögn och maktmissbruk. Eller så kan man försöka, inte vinna över systemet, för det går inte, men gå vid sidan om det. Det som någon kallat för "verbal judo".
Anta att vi alla skulle försöka vara ärliga och tala sanning och inte komma med vilseledande information eller fakta istället för tolkningar.
"- Det var det livet, det!", skulle jag tycka.
De som lyckades klara sig igenom koncentrationsläger och andra fångläger är inte de samvetsgranna och godtrogna. De har stått fast vid sin åsikt och hävdat den klart och tydligt.
Läste nyligen en bok av en f d mafioso. När han bestämde sig för att lämna sin maffiaorganisation, som han till och med varit chef för, övergav alla utom hans fru och barn honom. Till och med hans föräldrar och syskon övergav honom. Varför? Därför att de ansåg att han svek sina vänner.
Hur hålla sig frisk, när det "normala" samhället, som man ska återanpassas till, bygger på en dålig moral?