BJPsych

Viktiga utvecklingar inom konceptualisering och klassificering av negativa symtom har bidragit till att förfina hypoteser om deras patofysiologi.

Upptagandet av de senaste framstegen är fortfarande bara partiellt och hela fältet kan göra ett steg framåt när relevanta studier fullt ut använder bedömningsverktyg baserade på nuvarande konceptualiseringar.

Även om ett ökande antal studier har undersökt patofysiologin för negativa symtom, måste en tydlig neurovetenskapsbaserad modell fortfarande växa fram.

Detta är inte förvånande med tanke på bristen på forskning om patofysiologi med hänsyn till aktuell utveckling i konceptualisering och klassificering av negativa symtom.

Läs mer i The British Journal of Psychiatry.

Kommentar  
Nu sägs det att ensamma människor har en annorlunda hjärna.
Negativa symptom består av fem olika symptom, som anges som summa. Nu skall poängen för de olika symptomen anges, men oenighet råder hur många. Sedan finns det falska negativa symptom som mäts och som gör mätningar osäkra. Det här gör det svårt att tolka undersökningar. Exakt var i hjärnan negativa symptomen sitter är lite oklart än.