Katt

En litteraturstudie på nyttan av katt, som husdjur vid autism tyder på att katt passar bra vid autism och ger många fördelar.

Ökad färdighet i socialisering, kommunikation och självreglering och minskning av ångest, stress och social urkoppling.

Katter kan ersätta mänskliga kontakt vid autism genom kattens  djupa förmåga att ge sällskap, tröst och sensorisk tillfredsställelse

Dessutom har katter sina egna individuella personligheter, så matchning bör utföras med den nya miljön för att maximera att de passar och fungerar ihop.

Robotkatter har också nått stora framgångar som terapeutiska hjälpmedel, och ytterligare forskning krävs inom detta område.

Läs mer hos The Mental Elf.

Kommentar  
Ja, jag började på Viska 2004. Katten fick avlivas 2005. Det var naturligt, då katten var nästan 17 år. Det kan ha varit så att det var en knepig katt egentligen. På vintern fanns det inga bondkatter att få tag på, så jag köpte en perser.
Du kanske fick fel typ av katt egentligen, men det löste sig med tiden. Om katten varit vänlig direkt hade nog varit bäst. Visst levde din katt i början av din tid på viska.se.
Jag skaffade katt 1988. Min arbetsgivare rekommenderade det. Efter en vecka ångrade jag mig. Katten var omöjlig att få kontakt med och han rev mig. Fick ångest. Men jag tänkte att jag får ro det i land. Tyckte synd om katten för att han var en innekatt. I många år gick jag med honom utomhus i band. Till slut släppte jag honom lös. Ingen på gården klagade. Han kom alltid tillbaka efter någon timma. På nätterna sov han vid fötterna i min säng. Han var långhårig, så det var ganska mysigt, Jag gav honom mest tonfisk i vatten och räkor.. När han nästan var 17 år fick han en stroke och fick avlivas.
Vad tror du om katt vid schizofreni? Schizofreni är ju besläktad med autism, även om autism ofta har mer funktionshinder och debuterar ofta i barndomen. Man kan generellt säga att vid autism är risken hög att gå i barndomen hela livet.
Katter är nog autistiska på sitt sätt. De är helt annorlunda än hundar som vill tillhöra flocken.