Civilsamhället måste ges en chans att bryta ensamhet.

Social hälsa är vägen till mental hälsa.

Våra träffpunkter är det enda alternativet för många människor, skriver företrädare för RSMH.

Läs mer i Svenska Dagbladet.

Kommentar  
Talmannen är kanske tack vare sin forskarutbildning saklig och får därför sitta kvar. Lite konstigt att han är moderat för universiteten brukar ligga åt vänster och även i USA. I Sverige är en forskarutbildning ingen merit troligen för vi vill bevara samhället som det är och inte utveckla det. Sedan förstår vi inte att en forskare kan utbilda sig själv och rör sig hemtamt i det okända.
Det är väl därför som nuvarande talmannen fått sitta kvar i olika konstellationer.
Enstaka högutbildade politiker finns t.ex talmannen och några till. Men vi röstar nog fram fel personer. Problemet är att röstandet efter samhällsklass upphört och då röstar man ofta fel när man väljer efter annat. Att alla har gymnasieutbildning minst och då hade man förr varit medelklass. Utbildningen har suddat ut klassgränser.Tacka vet jag när jag bodde i en by med 100 personer på 60-talet. Alla hade 7 årig folkskola utom min pappa som var gymnasieingenjör per korrespondens och jag som gått 3 år i realskola. Det var bra där. Verkligen.
Idag är folk utbildade mer än någonsin men politikerna visar inte prov på det. De är i regel broilers som aldrig varit ute i arbetslivet. Makt är det viktigaste till varje pris.
Jag är inte delaktig i något längre. Ingen strävan mot högre ideal finns längre. Vi lever i medelmåttornas paradis fast vi vill tro att meritokrati råder. Man skall kunna spegla sig själv i ledarskapet. Därför blir Donald Trump framröstad för det är en röst på dom själva egentligen. De intellektuella är rödlistade och i princip utrotade. Satsningen på ökad utbildning har misslyckats och skapat ett falskt självförtroende av kunskap fast man i regel inte förstår vad man kan.
En del är ju svårt sjuka, vilket kan påverka deras beteende. Sedan kan de ha andra problem än psykisk sjukdom. Man får räkna med att allt inte är bra. Men de flesta är dock hyfsade, vilket hjälper upp.
Egen erfarenhet. Psykiskt sjuka är inte alltid så snälla.
Hur vet du det?
Inte ens RSMH är fritt från diskriminering från enstaka medlemmar.
Kontaktperson finns att få via kommunen. Det är för att bryta isoleringen. Om du får hjälp av föräldrarna kan det ersättas av boendestöd av kommunen. De brukar komma 1-2 gånger per vecka. De hjälper en att komma igång med saker som man kan ha svårt för själv. Nissegossen har både haft kontaktperson och boendestöd.