rsmh

Vi befinner oss helt klart i ett akut läge med rekordlåga medlemssiffror med 14 % minskning på ett år (4848 inrapporterade medlemmar för 2022, samt 78 aktiva lokalföreningar, jämfört med 5651 medlemmar år 2021 och 93 aktiva lokalföreningar). 

Detta kommer att ge stora avtryck på statsbidraget från Socialstyrelsen som varit en bärande inkomst för förbundet.

Vi kommer att behöva göra besparingar med gemensamma krafter, och samtidigt försöka bibehålla så mycket av vår verksamhet som möjligt.

Ur RSMH:s nyhetsbrev som kom idag. Fundera på medlemskap i RSMH!

Kommentar  
Tror att idag är man friskare och det finns internet och kontakter via den. Det gör att behovet av RSMH och liknande minskar lokalt. Men centralt är RSMH viktig som påtryckargrupp. Kanske skulle missbruksfrågor drivas hårdare och gruppboendefrågor. I fängelser sitter också psykiskt sjuka. Zyprexa var det stora preparatet i kriminalvården. Den kommunala psykiatrin går under radarn trots att den är ganska stor med gruppboenden och boendestöd.
Här har lokalföreningen för RSMH. upphört. Schizofreniföreningen har också upphört. Blir hänvisad till Göteborg. De har många aktiviteter men det är för besvärligt att åka dit.
De kanske skulle vända sig till TV Nyheterna för att säga vi behöver fler medlemmar för att kunna bevaka de svårast psykiskt sjukas rättigheter och vård i samhället. Fler bör engagera sig lokalt i våra föreningar. Bättre det än börja spara. Man kan också vända sig till lokal-TV, där det är lättare att komma fram.
Jag skall göra ett försök att bli medlem igen. Antalet lokalföreningar hade minskat med 16 %.
Jag är stödmedlem och får tidningen. Den kom som sagt idag. Empati från Schizofreniförbundet kom också idag.
Föreslår att RSMH erbjuder nya medlemmar gratis medlemskap första året, men vill de ha tidningen Revansch får de betala den. Jag har varit medlem två gånger, men båda gångerna trilla jag ur och fick inte avi om medlemsavgiften. Bättre vård av medlemsregistret behövs nog.