gammavågor

Ett exempel på gammavågor, som ses vid EEG

Forskare har upptäckt en mekanism, som komprimerar information, som vi använder för att minnas och planera framtida handlingar och kodar dessa data i en annan hjärnvågsfrekvens, som den som används precis i nutid.

Denna andra hjärnvågsfrekvens är den som vi kan använda för att spela tillbaka minnen mycket snabbare än de inträffade.

Vågorna kallas för gamma rytmer och nutid går i snabba gammarytmer, medan gamla minnen och planering för framtiden har långsamma gammarytmer, som rymmer mer information.

Forskarna säger att vid schizofreni är gammarytmerna störda och det kan göra det svårt att skilja mellan verklighet och fantasi.

Kanske de sänder sina egna fantasier på fel frekvens, som är reserverad för det som faktiskt hänt säger en av forskarna.

Läs mer i Newsweek.

Läs en pressrelease.

Kommentarer   
Admin1
#1 Admin1 2016-01-19 17:26
Minnet tror jag är involverat i vanföreställningar. Gamla minnen kan ingå i vanföreställningar. Men vanföreställningar kan ha olika mekanismer. Alla vanföreställningar behöver inte uppstå på samma sätt. Vanföreställningssyndrom har vanföreställningar som hämtas från verkligheten t.ex grannen är pedofil, vilket leder till polisanmälan. Sådana vanföreställningar kan vara socialt handikappande för man anklagar omgivningen för en massa saker och väldigt jobbigt efteråt för många är förbannade på en. Medan vid schizofreni kan vanföreställningarna handla om fantasier, som utomjordingar mm. Dvs mer overkliga vanföreställningar, vilket kan faktiskt vara en fördel för alla inser att de är osanna.

Du har inte rätt att posta kommentarer