flicka

Den största genstudien på depression visade att genetisk risk för depression var kopplad till genetisk risk för andra psykiska sjukdomar, som missbruk, bipolär, schizofreni och ångest.

De med sjukhusvårdad depression och med hög genetisk risk för schizofreni hade 14 gånger större risk att insjukna i schizofreni.

För bipolär var siffran 32 gånger.

De med sjukhusvårdad depression hade 21 % ökad risk för missbruk.

Detta kan möjliggöra tidig upptäckt av schizofreni och bipolär hos de med depression.

Det verkar också som depression till viss del kan vara en utvecklingsstörning. som autism och ADHD.

Läs mer hos Mirage.

Kommentar  
25 % får ingen eller dålig effekt av antidepressiva och 10 % får ingen effekt av elchocker. Jag undrar om de med dålig eller ingen effekt har en depression orsakad av en utvecklingsstörning. De säger att depression till viss del kan orsakas av det.
Negativa symtom är som att trampa runt i vadd. Man är varken glad eller ledsen.
Efter de första psykoserna är det också vanligt med depression, som kallas postpsykotisk depression. Senare blir det oftast negativa symptom, som kan likna depression. Negativa symptom ger bortfall av känslor, som inte depression har.
Innan första psykosen är det vanligt med en djup depression.
Det är nog dags att lägga om DSM 5 och införa dimensioner för alla diagnoser. Det finns för schizofreni, men borde finnas för alla eftersom det verkar finnas ett släktskap mellan de flesta diagnoser och då är dimensioner nödvändiga för att tidigt upptäcka annan diagnos.