Kapten Klänning

Jag blev förtvivlad och nedstämd när jag i vintras läste att Kapten Klänning har blivit fri efter att ha avtjänat två tredjedelar av straffet. 

Han var dömd för våldtäkt och sadism i flera fall och satt bara fyra år i fängelset. Under tiden valde han inte att delta i behandling av psykolog.

Han tycks fortfarande inte se något fel i sin sadism och har inte brutit med sin glädje i att göra övergrepp på kvinnor och barn.

En psykolog sa så sent som i höstas att han till och med är ännu farligare än förut.

Trots detta friges han.

Läs mer i RSMHBloggen.

Kommentar  
Att han kunde framställa sig som två helt olika personer?
Jag anser att det borde i så fall vara en
villkorlig frigivning resten av tiden minst detta med täta kontroller av polis och även avstå från alkohol. Återfalls risken är nämligen mycket hög på de sexualbrottslingar som döms. Vet flera fall som har återfallit i brottslighet, med mord som följd. Jag tycker han ska behandlas omänskligt eftersom han behandlar andra omänskligt.
Problemet med långa vårdtider på rättspsyk är inte lika stort, eftersom färre får rättspsyk än tidigare och siffran tros bli 10 % jämfört med förr.

Fördelen med att få fängelsestraff är att det är tidsbestämt och sedan slipper man vårdavgift och så får man fickpengar och arbete. Ett straff på rättspsyk brukar vara 5 gånger längre än fängelse. Så problemet med bedömningen av återfallsrisk i brott på rättspsyk drabbar inte så många längre.

Därför är det oklokt att kräva det för fängelsestraff, eftersom alla 90 % av de med allvarlig psykisk sjukdom i fängelse skulle negativt drabbas av förslaget.