Flera Ansikten I Ett Ansikte.

Mer
13 år 3 veckor sedan #395939 av Korall
Jag undrar om det finns något speciellt ord för då man upplever att ansikten man ser på ett subtilt vis är flera olika ansikten. Något svårförklarligt, men jag menar inte att ansikten förvrids framför ens ögon likt illusioner - dom förändras inte rent [size=150:15cs3xm4]faktiskt[/size:15cs3xm4] - utan mer en upplevelse av att konturerna på uppfattningsplanet är 'flytande' & att ens hjärna därmed får svårt att uppfatta någons ansikte som bara ett solitt sådant, istället blir det någonting mer föränderligt som omformas.. men ändå inte, inte egentligen. Det är alltså vad man uppfattar & inte vad man ser.

Hoppas att någon lyckas förstå hur jag menar..
Mer
13 år 3 veckor sedan #395975 av malin71
Jag upplever samma sak, Korall. Speciellt om jag inte mår helt 100 så blir det precis så som du beskriver.

Det är som om personens ansikte förvandlas med olika sorts förmedlingar av känslor, på något sätt. Om jag tittar riktigt noga på ett ansikte så kan jag se skymten av många olika känslor och då oftast grymma, elaka känslor och avsky mot mitt jag.

Första gångerna jag upplevde det så trodda jag att alla människor ljög för mig om vad de ville förmedla genom sina uttryck och att jag såg deras "rätta" jag men nu försöker jag bara att strunta i det och titta bort om jag upplever det igen för jag har svårt att tänka mig (längre) att det skulle stämma....

Hur länge har du sett dessa ansiktena i ett ansikte?

Kram!
Mer
13 år 3 veckor sedan #395977 av lärjungenMatteus
6 Jesus sa till honom: Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Fadern utom genom mig.
Mer
13 år 3 veckor sedan #395978 av björk
jag upplevde de en gång när jag tittade på mig själv i spegeln då såg jag lucifer !


det var lite hemskt !...........
Mer
13 år 3 veckor sedan #396010 av Korall
matterik:
Du är nog sensitiv för människors energier om det är vissa människor du inte klarar av att möta. Antagligen sänder dom ut någonting som är för intensivt för dig att hantera. Kanske är det någonting i er som gör er ickekompatibla för umgänge, eller så ligger någonting & pyr under ytan. Starka känslor, hemligheter, funderingar, spänningar &.s.v..

Bjarne:
Jag har också sett djävulen i spegeln, bl.a. Inte speciellt mysigt nej.. :(
Men det är en illusion, vad jag talar om är inte illusioner. Jag talar om att ansikten inte förändras vad gäller detta, utan det är bara hjärnan som uppfattar det som om ett ansikte har flertalet olika i sig. Jag ser alltså inte ansiktet förvridas hallucinatoriskt utan det är en 'känsla' jag har.
Mer
13 år 3 veckor sedan #396012 av Korall
Oj, missade Malins..!

malin71:
För min del brukar dom inte vara hotfulla eller elaka, tack & lov, det låter mycket jobbigt. :( Snarare ser dom ofta mysiga & varma ut. Jag tycker att det är nog jobbigt att ansiktet inte är 'still' men jag slipper åtminstone taskig attityd från det hela.. Det har pågått starkast sedan i höstas, innan dess var det mer regelrätta förändringar i illusioner av ansikten.

Jag blev nyligen tillfrågad varför jag har svårt för ögonkontakt & jag visste inte riktigt annat än att det är obehagligt, men så funderade jag mer noga över varför det är obehagligt & detta är en av anledningarna; att möta någons blick är många gånger att se dessa 'flera ansikten'. Som du säger hjälper det ju att titta bort, så det gör jag ju.. eller blunda. :D

Min tanke är att vänja mig vid det, då det egentligen inte är någonting farligt med det i sig & det är inte hotfullt för mig, men det är obehagligt eftersom jag är van vid nyllen som är mer på plats, så att säga. Jag försöker se mig själv som en nyfödd som ska lära känna den nya världen & helt enkelt blir skrämd av att det är så nytt. <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->