Matig soppa/gryta

Mer
11 år 5 månader sedan #531604 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Matig soppa/gryta
Isa-Alise,

Går det att ersätta köttfärsen med röda linser?
Mer
11 år 5 månader sedan #531616 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet Matig soppa/gryta

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
11 år 5 månader sedan #531653 av Isa-Alise
Svar från Isa-Alise i ämnet Matig soppa/gryta
Admin1,

Det går, men det blir en helt annan soppa då. Med röda linser skulle jag lägga till lite mer örtkryddor, ex timjan, mejram och basilika och behålla även koriandern, för röda linser är mildare än köttfärs i smaken.

Du kan ju göra en vegetarisk minestrone också med olika sorters bönor/linser i, utan koriandern, men med basilika, timjan, mejram och ev. lite basilika i.

Jag kan tänka mig att denna variant med fisk i blir god också (ger dock inte lika många portioner):

Fiskgryta med kikärter och koriander

2 portionsbitar fryst, tinad lax, skuren i bitar
2 morötter, skalade och skivade tunt
3 tomater, tärnade (eller en burk krossade tomater)
1 bit zuccini, tärnad
1 lök, hackad
1 burk kikärter
1 tärning fiskbuljong
1 kruka färsk koriander, hackad (eller persilja för mildare smak)
salt/peppar efter smak
6 dl vatten

Koka grönsakerna i 5 minuter, sänk värmen, tillsätt fisken, låt sjuda tills den är klar, ca 5 minuter till.