Ska börja grodda

Mer
7 år 9 månader sedan #841459 av notwoodstock
Svar från notwoodstock i ämnet Ska börja grodda
Köpte hem groddar - det var oerhört gott ihop med Thousand Island dressing.
Mer
7 år 8 månader sedan #846179 av Zoidar
Svar från Zoidar i ämnet Ska börja grodda
Nu lyckas jag med Alfalfa, gröna linser, mungbönor, adzukibönor. Kul när det fungerar.

Jag har bockhornsgroddar på gång och rädisgroddar. Vi får se om jag klarar dessa.



https://www.sprouts.com/documents/10180/55217/Sprouts-Passion-Statement.jpg/f5e62c90-fdd6-4f56-8de2-10fad4c579ce?t=1426477839000

Anchored in Christ ✟

Mer
7 år 8 månader sedan #847586 av Zoidar
Svar från Zoidar i ämnet Ska börja grodda
Dessa är enligt mig lättgroddade:

Mungbönor (Lättast och snabbast?)
Gröna linser (Också snabba och lätta)
Alfalfa
Adzukibönor (Träig smak och långsamma)
Rödklöver
Bockhornsklöver (Dessa blir beska)

Anchored in Christ ✟

Mer
7 år 8 månader sedan #847587 av Geta
Svar från Geta i ämnet Ska börja grodda
Hur äter du groddarna?
Mer
7 år 8 månader sedan #847588 av Zoidar
Svar från Zoidar i ämnet Ska börja grodda
Jag brukar ta på olja och krydda med salladskrydda. Sen äter jag med mozzarella ost. Har jag sallad så brukar jag lägga groddar i salladen.

Anchored in Christ ✟

Mer
7 år 8 månader sedan #848912 av Zoidar
Svar från Zoidar i ämnet Ska börja grodda
Ha! Nu har jag lyckats med senapsgroddarna. Tricket är att skölja och hälla ut vattnet ur varje kärl separat så att man får bort det överflödiga vattnet. Då är risken för mögel mycket mindre. Tidigare har jag sköljt hela "tornet" bestående av fyra kärl och låtit det rinna av sig en stund. Det har nog helt enkelt blivit för mycket vatten kvar efter avrinning.

http://cdn.shopify.com/s/files/1/0234/7849/files/rinsing-sprouting-lentils.jpg?13558836802249936948

Anchored in Christ ✟