Jag har dumma frågor.

Mer
15 år 3 månader sedan #175176 av Warcloud
jag har några frågor... kalla mig dum eller vad ni vill men jag vill bara veta.
Om man är inne i en psykos, kan man minnas allt och få flera olika upplevelser på samma dag? Jätte konstig fråga, jag vet. och är det verkligen så att alltid när man är i en psykos är o-kontaktbar? Eller kan man stundvis vara "vaken" och prata med sin omgivning? Jag känner att det är något fel på mig. Jag vet inte alls vad som är felet. Jag gör en psykos utredning men mina upplevelser stämmer inte alls med en psykos. Jag kan minnas allt, ibland får jag minnesluckor. Eller, ja, kanske ofta. Och det kan hända flera olika saker. Som att polisen är ute efter mig så jag måste hämta en kniv men jag måste samtidigt sedan gå in i ett rum x antal gånger för att komma in i mitt rum. Och att jag sedan känner att theralenet fräta sönder min mun så jag måste spotta ur det. Detta hände en kväll. Stundvis hörde jag inte vad någon sade alls, eller såg, jag var någon annanstans. Jag kände mig som en klump och jag hamnar då och då i ett rum med massa kvinnor. Men för det mesta hamnar jag i ett svart tomt intet. Och när jag är där brukar jag oftast höra kvinnorna prata eller bara höra röster från ingenstans och helt plötsligt kan jag sitta i en soffa medans jag märker att någon rycker i mig.
men också blir det så att jag ser och hör allt, dovt iofs. Jag kan höra saker eller uppleva konstiga saker men samtidigt prata med en person, men då säger jag oftast kortfattade meningar eller bara konstiga saker. Och mitt upp i allt kan jag bara börja skratta, bara sådär utan anledning. Och jag säger jätte konstiga saker, finner inget exempel nu. Men jag skäms så. Detta händer ofta och jag kan inte kontrollera det eller stoppa det. Jag hatar mig själv för det här. För att jag gör eller säger konstiga saker.
Mer
15 år 3 månader sedan #175179 av Geta
Svar från Geta i ämnet Jag har dumma frågor.
Det är svårt när man inte kan kontrollera sig själv-
tappar kontrollen.
När jag är mitt uppe i en psykos så vet jag inte att
jag är psykotisk. Innehållet i psykosen minns jag efteråt
dock. Jag brukar vara helt kontaktbar vid psykos. Jag har
till och med jobbat under psykos. Psykosen pågår hela
tiden några veckor hos mig. Vanföreställningarna kommer
allt eftersom
Mer
15 år 3 månader sedan #175180 av Warcloud
Svar från Warcloud i ämnet Jag har dumma frågor.
Det låter lite som mig. Jag tror ju faktiskt allt det där är på riktigt, just då! En personal på mitt b-hem sa "du är inne i en grej just nu" och jag blev skit arg. Speciellt när ingen tror mig och jag håller på att bli dödad. Efteråt kan jag minnas. Men det kan vara såhär i dagar. Men inte hela tiden, periodvis om man säger så. Innan såg jag på en film och där vart en kvinna våldtagen. Men då kan man alltså vara kontaktbar? Att jag för det mesta minns är för att jag hittar små lappar jag skrivit på:S oftast förstår jag dom inte...
Mer
15 år 3 månader sedan #175181 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet Jag har dumma frågor.
Du behöver inte undra! Allt du berättar här om, är en typisk psykos, jag känner tyvärr igen allt på mig själv.

Men, ditt medvetande är under psykosen så grumlat att det som du tar för givet att det är säkert att du gjort, har du nog upplevt inom dig. Du är bombsäker på det. Men i vissa stunder vet man inte vad man gör. Då är det tyvärr så att man har minnes luckor och det du tror dig ha gjort är uppdelat inom dig när du tänker tillbaka på det!

Du kan inte lita på dig själv och vad du tror dig ha gjort, för det är så att säga i det ögonblicket "sönder" inom dig.

Du får ta det verkligt lugnt om du är i det tillståndet just nu, för du kan inte lita på dig själv!

Själv brukar jag säga att den jag litar mest på är mig själv och den jag litar minst på är mig själv! Allt annat faller inom det!

Om du nu har röster så lita icke på dem, gör absolut inget av vad rösterna säger åt dig vad de vill att du skall göra!
Att göra som de säger, skall du ta absolut avstånd ifrån. De vill ha dig i sitt våld och de styr dig mot hot och lockelser. Fall inte för något av det.

Låt bli de tvångstankar du har om att du måste gå in i ett rum x antal ggr, för du gör dem bara till viljes! Det gör varken från eller till, bara det att just nu har någon dig i sitt våld som inte är god!
Ta och gör motsatt mot vad rösterna säger och gör inget som är emot någon lag, varken Guds lag eller Svensk lag! Använd lite av sunt förnuft här.

Lycka till för det behöver du verkligen!!!
Nisse.

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
15 år 3 månader sedan #175182 av Warcloud
Svar från Warcloud i ämnet Jag har dumma frågor.
Bra skrivet! På något sätt känns det skönt att läsa det här. Att det finns flera som upplever samma som jag. Och nu känns det som om jag förstår mig mer, eller förstår vad som händer! Mycket bra skrivet Nissegossen...

Men det där med att inte lita eller säga emot rösterna är svårt. Jag är ofta påväg att sticka mig i ögonen, ibland har jag skrapat lite med en nål. Men på något sätt får jag alltid kontrollen och stoppar det. men gör jag inte som de säger blir jag våldtagen i flera dagar. Det är en man i mig och han skriker heeeela tiden.

Jag vill förstå mig på det här. jag vill få kontroll! Jag vill bli av med det.
Jag har så mycket frågor hela tiden. fan vad det här tär på mig. Jag blir alltid så förvirrad och jag vet inte vad jag ska göra. Det är som att snea på LSD hela tiden. Det finns INGEN logik, och därför blir det många frågor men inga svar. Jag funderar på att ringa min överläkare och lägga in mig. jag kan INTE kontrollera mig just nu. fan vad förvirrad jag är............
Mer
15 år 3 månader sedan #175190 av Pippi
Svar från Pippi i ämnet Jag har dumma frågor.

Geta skrev: Det är svårt när man inte kan kontrollera sig själv-
tappar kontrollen.
När jag är mitt uppe i en psykos så vet jag inte att
jag är psykotisk. Innehållet i psykosen minns jag efteråt
dock. Jag brukar vara helt kontaktbar vid psykos. Jag har
till och med jobbat under psykos. Psykosen pågår hela
tiden några veckor hos mig. Vanföreställningarna kommer
allt eftersom


Geta, psykoser kan jag lite om. Ser patienter, vet om att de har vanföreställningar men kan du förklara lite närmare vad som händer?
Du säger att du har kunnat jobba med psykos, hur är det?
Hur kommer det sig att du inte vet att du är inne i en psykos?
Vad/hur är känslorna under tiden?

Kanske många dumma frågor men skulle hemskt gärna vilja veta <!-- s:oops: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif" alt=":oops:" title="Embarassed" /><!-- s:oops: --> :be

Tack