aggresiv

De kliniska karaktäristika mellan män och kvinnor, som har tvångsvård och schizofreni skiljer sig från varandra, vilket kräver en något annorlunda behandling visar en ny studie.

Aggression var vanligare hos kvinnor och förekom hos 80 % medan hos män var siffran 72 %.

Män var dock mer verbalt aggressiva och aggressiv mot inventarier.

Socialfunktion mätt med GAF-skalan, var sämre hos kvinnor 26 kontra 31 hos män, vilket är tvärtom jämfört med öppenvården, där kvinnor har bättre socialfunktion.

Kvinnor fick oftare än män tvångsmedicinering, men fick mycket mindre bältning och isolering än män.

Forskarna tror att manlig aggression uppfattas som mer hotande än kvinnlig aggression och därför slipper kvinnor att bältas så ofta.

Undersökningar tyder dock på att personalen skadas ungefär lika ofta av män som kvinnor, så att det verkar inte finnas någon könsskillnad här.

Läs mer hos medwireNews.

Kommentarer   
björk
#2 björk 2013-10-22 20:17
Vi, hade en som hette Ella Hon var hämtad (Nere), ifrån PIVA/ hon var lätt stökig och klädde vid ett tillfälle av sig vilket jag hörde från/Ifrån skötarna. Hon nämnde ngt med pratar du som Italien. Men hon hade gott självförtroende, och var lite kraftig samt, Uppskruvad. Jag förmodar att det var samme kvinna som sa Du är ju glad när jag satt på akuten o väntade men jag vågade inte stanna lite pga av de. Hon prata med någon stödde typ där på akuten om en man som hade sömn problem och pratade en massa om armani kostymer han var helt "knäpp"...

Men strunt samma, jag var för övrigt rädd tvångsmässigt rädd att jag kunde påverka att andra skulle sätta maten i halsen. Mckt Otäckt....... Men jag raljerade henne Ella På ett satiriskt komiskt parodiskt vis. Jag sa skarpt o rappt ! Var È MC DONALD... VAR E MC DONALD... jag kunde hålla på så 5-6 g.g.r !! :-) Hon blev ned slussad sen
Admin1
#1 Admin1 2013-10-22 19:32
Kanske kvinnorna hade oftare affektiva psykoser dvs psykos under mani, för då kan man bli ganska stökig på avdelningen? Nu var det här schizofreni och inte schizoaffektiv. Man kan tänka sig att om man är lättmanisk, så kanske man har gott självförtroende, vilket oftare leder till medicinvägran och tvångsmedicinering, vilket oftare drabbade kvinnorna här.

Du har inte rätt att posta kommentarer