Har någon tips på en bra soppbok?

Mer
8 år 11 månader sedan #741296 av Fantasio
Jag tycker det verkar krångligt att göra soppa.
Mer
8 år 11 månader sedan #741297 av Geta
Morotssoppa tycker jag är gott.
  • Peo
  • Besökare
  • Besökare
8 år 6 månader sedan #779834 av Peo
Svar från Peo i ämnet Har någon tips på en bra soppbok?
Är också intresserad av soppor och fann denna tråd...:-)
Varför inte fylla på med länkar och tips här så får vi Viskas egen lilla soppbok på nätet
med tiden. Skulle vilja hitta en god (gärna vegetarisk) soppa som innehåller broccoli m.m.

Geta, har du något förslag på en god morots soppa som du testat? Snälla skriv då gärna en länk eller så.

Fantasio, det är faktiskt bus enkelt bara man kommer igång. Testa!, tror inte du kommer ångra dig.
Mer
8 år 6 månader sedan #779839 av Geta
Morotssoppa med ingefära

500 g morötter
2 stora gula lökar
1 purjolök
1 bit rotselleri (det utesluter jag)
2 medelstora potatisar
olja att fräsa i
1-1½ tsk curry
2 skivade vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära skalad och riven
1-2 grönsaksbuljongtärningar
1-1½ liter vatten - börja med en liter
½ tsk salt, lite svartpeppar
rivet skal och saft från 1 lime

till servering tjock grekisk yoghurt och rostade frön t.ex solros, pumpafrön

Skala morot, lök, purjolök och potatis. Skär allt i 3 cm stora bitar. Lägg undan potatisen.
Fräs de andra grönsakerna i 5 minuter i en tjockbottnad gryta. Strö över curry, skivad vitlök och riven ingefära.
Slå på en liter vatten. Lägg i potatis och buljongtärningar och koka under lock 30 minuter.
Mixa soppan eventuellt och häll på resten av vattnet. Smaka av med lime och svartpeppar.

Receptet finns i Anna Bergenströms kokbok Annas mat.
  • Peo
  • Besökare
  • Besökare
8 år 6 månader sedan #779851 av Peo
Svar från Peo i ämnet Har någon tips på en bra soppbok?
Tack snälla! Skall testa denna nästa vecka
  • Peo
  • Besökare
  • Besökare
8 år 6 månader sedan #780080 av Peo
Svar från Peo i ämnet Har någon tips på en bra soppbok?
Vegetarisk ärtsoppa
500 gram gula ärtor, torkade.
1.5 l vatten
2 st gula lökar
1 dl purjolök
2 st grönsaksbuljong tärningar
1 skiva ingefära, färsk
1 tsk timjan
1 tsk mejram
salt

Tillagning:

Blötlägg ärtorna dagen innan och häll bort blötläggningsvattnet innan tillagningen.

1. Koka upp ärtor, nytt vatten och salt. Koka ärtorna tills de är mjuka, ca 1 timme.

2. Skala och hacka löken. Lägg löken, ingefära och purjolök i soppan och tillsätt kryddorna och buljong och strimlad purjo i slutet av koktiden. Späd med mer vatten om det behövs.