- Inlägg: 13028
Har någon tips på en bra soppbok?
8 år 11 månader sedan #741296
av Fantasio
Svar från Fantasio i ämnet Har någon tips på en bra soppbok?
Jag tycker det verkar krångligt att göra soppa.
8 år 11 månader sedan #741297
av Geta
Svar från Geta i ämnet Har någon tips på en bra soppbok?
Morotssoppa tycker jag är gott.
- Peo
- Besökare
8 år 6 månader sedan #779834
av Peo
Svar från Peo i ämnet Har någon tips på en bra soppbok?
Är också intresserad av soppor och fann denna tråd...
Varför inte fylla på med länkar och tips här så får vi Viskas egen lilla soppbok på nätet
med tiden. Skulle vilja hitta en god (gärna vegetarisk) soppa som innehåller broccoli m.m.
Geta, har du något förslag på en god morots soppa som du testat? Snälla skriv då gärna en länk eller så.
Fantasio, det är faktiskt bus enkelt bara man kommer igång. Testa!, tror inte du kommer ångra dig.
Varför inte fylla på med länkar och tips här så får vi Viskas egen lilla soppbok på nätet
med tiden. Skulle vilja hitta en god (gärna vegetarisk) soppa som innehåller broccoli m.m.
Geta, har du något förslag på en god morots soppa som du testat? Snälla skriv då gärna en länk eller så.
Fantasio, det är faktiskt bus enkelt bara man kommer igång. Testa!, tror inte du kommer ångra dig.
8 år 6 månader sedan #779839
av Geta
Svar från Geta i ämnet Har någon tips på en bra soppbok?
Morotssoppa med ingefära
500 g morötter
2 stora gula lökar
1 purjolök
1 bit rotselleri (det utesluter jag)
2 medelstora potatisar
olja att fräsa i
1-1½ tsk curry
2 skivade vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära skalad och riven
1-2 grönsaksbuljongtärningar
1-1½ liter vatten - börja med en liter
½ tsk salt, lite svartpeppar
rivet skal och saft från 1 lime
till servering tjock grekisk yoghurt och rostade frön t.ex solros, pumpafrön
Skala morot, lök, purjolök och potatis. Skär allt i 3 cm stora bitar. Lägg undan potatisen.
Fräs de andra grönsakerna i 5 minuter i en tjockbottnad gryta. Strö över curry, skivad vitlök och riven ingefära.
Slå på en liter vatten. Lägg i potatis och buljongtärningar och koka under lock 30 minuter.
Mixa soppan eventuellt och häll på resten av vattnet. Smaka av med lime och svartpeppar.
Receptet finns i Anna Bergenströms kokbok Annas mat.
500 g morötter
2 stora gula lökar
1 purjolök
1 bit rotselleri (det utesluter jag)
2 medelstora potatisar
olja att fräsa i
1-1½ tsk curry
2 skivade vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära skalad och riven
1-2 grönsaksbuljongtärningar
1-1½ liter vatten - börja med en liter
½ tsk salt, lite svartpeppar
rivet skal och saft från 1 lime
till servering tjock grekisk yoghurt och rostade frön t.ex solros, pumpafrön
Skala morot, lök, purjolök och potatis. Skär allt i 3 cm stora bitar. Lägg undan potatisen.
Fräs de andra grönsakerna i 5 minuter i en tjockbottnad gryta. Strö över curry, skivad vitlök och riven ingefära.
Slå på en liter vatten. Lägg i potatis och buljongtärningar och koka under lock 30 minuter.
Mixa soppan eventuellt och häll på resten av vattnet. Smaka av med lime och svartpeppar.
Receptet finns i Anna Bergenströms kokbok Annas mat.
- Peo
- Besökare
8 år 6 månader sedan #779851
av Peo
Svar från Peo i ämnet Har någon tips på en bra soppbok?
Tack snälla! Skall testa denna nästa vecka
- Peo
- Besökare
8 år 6 månader sedan #780080
av Peo
Svar från Peo i ämnet Har någon tips på en bra soppbok?
Vegetarisk ärtsoppa
500 gram gula ärtor, torkade.
1.5 l vatten
2 st gula lökar
1 dl purjolök
2 st grönsaksbuljong tärningar
1 skiva ingefära, färsk
1 tsk timjan
1 tsk mejram
salt
Tillagning:
Blötlägg ärtorna dagen innan och häll bort blötläggningsvattnet innan tillagningen.
1. Koka upp ärtor, nytt vatten och salt. Koka ärtorna tills de är mjuka, ca 1 timme.
2. Skala och hacka löken. Lägg löken, ingefära och purjolök i soppan och tillsätt kryddorna och buljong och strimlad purjo i slutet av koktiden. Späd med mer vatten om det behövs.
500 gram gula ärtor, torkade.
1.5 l vatten
2 st gula lökar
1 dl purjolök
2 st grönsaksbuljong tärningar
1 skiva ingefära, färsk
1 tsk timjan
1 tsk mejram
salt
Tillagning:
Blötlägg ärtorna dagen innan och häll bort blötläggningsvattnet innan tillagningen.
1. Koka upp ärtor, nytt vatten och salt. Koka ärtorna tills de är mjuka, ca 1 timme.
2. Skala och hacka löken. Lägg löken, ingefära och purjolök i soppan och tillsätt kryddorna och buljong och strimlad purjo i slutet av koktiden. Späd med mer vatten om det behövs.