"Dissociativa" episoder

Mer
9 år 3 månader sedan #708753 av notwoodstock
Vad är det för något?

Jag hade det konstigt för något år sedan på ett sätt, som jag nu undrar över. :(

Jag har haft det lurigt på ett annat sätt på sistone. :(

Och läste också lite i en lista om olika typer av "tankestörningar" - intressant...
Mer
9 år 3 månader sedan #708875 av Admin1
Dissociation beskriver ett psykologiskt tillstånd där en individ i någon grad eller aspekt avskärmar sig från sina upplevelser. Det kan ske genom att individen hanterar konflikter eller påfrestningar genom mentalt undvikande som manifesterar sig i ett sammanbrott av sådana vanligtvis integrerade funktioner som mental närvaro, medvetande, minne, perception och motorik.

Svår dissociation är dels ett symtom vid akut stressreaktion, dissociativa störningar eller posttraumatisk stress, dels ett tecken på en mer permanent psykisk störning.

sv.wikipedia.org/wiki/Dissociati ... ykologi%29
Mer
9 år 3 månader sedan #709158 av notwoodstock
En person jag känner som tänker Buddistiskt om saker, menade att när det blir för illa så kan man betrakta det man upplever "som ett fenomen", utan att fästa någonting som bedömning av det hela vid det.

Jag upplever att även om Gud har kontrollen, så kan jag inte längre lita på saker "som tecken från Gud". Gud undviker det värsta, återkommer när det besinnat sig.

Men under tiden, så måste jag som person stå ut med &quot;omgivningen&quot;. <!-- s:-( --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_sad.gif" alt=":-(" title="Sad" /><!-- s:-( -->
Mer
9 år 3 månader sedan #709674 av Kevick
När jag har haft mycket ångest och är helstressad så har jag tittat på mina händer o fötter och undrat vems det är.
Mer
9 år 3 månader sedan #709707 av Admin1
Kevick,

Låter som depersonalisation, där man själv upplevs som overklig. T.ex an man inte känna igen sig själv om man tittar i en spegel. Det kan uppstå vid ångest och stress. Det är en slags dissociation, som. Det du kan göra är att känna på händerna och fötterna, så kanske du upptäcker att det måste vara dina egna.
Mer
9 år 3 månader sedan #709718 av Saari
Det är rätt vanligt att känna att man inte finns, att man inte känner igen sig i spegeln och får overklighetskänslor när man dissocierar. Sedan finns det olika grader av dissociation, vissa människor med till exempel DID får fullständiga minnesluckor och växlar mellan olika personligheter för att överleva. Jag tror att människor som ser saker inte heller alltid har hallucinationer utan att det mer handlar om en kraftig dissociation.