Kontaktperson

Mer
17 år 3 månader sedan #59895 av Inwatto
Kontaktperson skapades av Inwatto
Så har jag då, efter 8 månaders väntan, fått en kontaktperson utsedd. Det är en sådan som brukar kallas stödkompis dvs en vanlig människa som man kan träffa och vara vanlig med.

En sådan har jag behov av eftersom jag förlorat mina vänner sedan jag blev psykotisk och fick så mycket Haldol att jag blev darrig som en gammal gubbe (detta hände på 80-talet). Ingen vågade vara med mig då, så som jag uppförde mig. Så, jag har behov av att lära mig skaffa vänner. Ett sådant behov får min kontaktperson försöka fylla.

Och det går bra. Vi har det trevlig på vandring i stadens centrum. Visserligen har vi bara träffats tre ggr, men hade det varit helt fel skulle väl jag märkt att vi inte har något gemensamt och så?

Har du kontaktperson (stödkompis)?

Prata inte med hat i munnen!
  • Jocke
  • Offline
  • Jubelhedersmedlem
  • Jubelhedersmedlem
  • raka spåret är enklare än kringelikrokar!
Mer
17 år 3 månader sedan #59903 av Jocke
Svar från Jocke i ämnet Kontaktperson
Jag fick vänta ett och ett halvt år på kp! Den första var en kvinna, hade henne ca två år! Min nuvarande kp har jag haft nu över tre år! Annars blir jag bara sittandes i lägenheten!

Vi går på bio, fikar, restaurang osv! Men det är ändå ingen riktig kompis!
Vi umgås inte privat om man säger så, 1 gång i veckan. :rolleyes:

Vars är världen på väg?
Mer
17 år 3 månader sedan #59910 av Aspergergirl
Svar från Aspergergirl i ämnet Kontaktperson
Jag har kontaktperson och har haft henne i ca ett år nu. Vi hittar på roliga saker tillsammans som jag inte kan göra på egen hand. Ibland bowlar vi, äter på restaurang, går på bio, träffas hemma hos någon av oss då vi fikar och ibland lägger pussel. Vi har det så roligt vi kan ihop och jag uppskattar detta jättemycket! Jag träffar aldrig några andra kompisar så jag är beroende av henne för att inte isolera mig i min lägenhet. /A
Mer
17 år 3 månader sedan #59911 av Khai Chau
Svar från Khai Chau i ämnet Kontaktperson
Bowlar?! <!-- s8) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_cool.gif" alt="8)" title="Cool" /><!-- s8) --> <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: --> Låter kul! <!-- s8) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_cool.gif" alt="8)" title="Cool" /><!-- s8) -->

Är det dyrt att bowla, där du bor?
Tycker förresten att FK ska bekosta sånt för oss, eftersom det hjälper till att vi kan må bättre.. :rolleyes:
Mer
17 år 3 månader sedan #59970 av Inwatto
Svar från Inwatto i ämnet Kontaktperson
Idag fick jag kontrakt att skriva under på min ansökan om kontaktperson. Där står att "hon ska vara som en vän" till mig. Och att syftet är att "vidga (mitt) sociala nätverk". Låter bra!

Tack för svaren! Undrar om min kontaktperson kommer att vara som en kompis eller en vän för mig. Man ska ju vara som en vän för att få vänner, sägs det. Hur ska man veta hur man ska göra om man är helt ensam? Riktigt moment 22. Hoppas min nya kp kan ge mig tips och lära mig det jag saknar.

Prata inte med hat i munnen!
  • Jocke
  • Offline
  • Jubelhedersmedlem
  • Jubelhedersmedlem
  • raka spåret är enklare än kringelikrokar!
Mer
17 år 3 månader sedan #59976 av Jocke
Svar från Jocke i ämnet Kontaktperson
Meningen med kp, är att ha kul! Samtidigt så ska dem ge råd och stöd. Dem ska lära en viktiga värderingar och man får eventuellt träffa deras kompisar osv, dem ska vara en sluss ut i samhället!

Ja, man ska försöka ha trevligt, men dem har en viss penning för det, inte så mycket men ändå! Var bara naturlig Inwatto, så går det bra!
Jag hoppas hon vet vad du har för intressen?

Vars är världen på väg?