Problemen i psykvården är många och stora, varför Sverige borde ta inspiration från Danmark för att råda bot på situationen.

Läs mer hos Bohuslänningen.

Kommentar  
Problemet är nog att psykiatripersonalen inte tror på det de gör. De har sett för många misslyckanden. De lyckade fallen försvinner från psykiatrin. Sedan har inte psykiatrin koll på vad som ger positiva resultat. Patienterna känner av den här negativa inställningen.
Mitt förslag är enkla, men effektiva behandlingar, som ger effekt och minskar behovet av inläggningar. Depåinjektioner till nyinsjuknade och missbrukare är en sådan sak. Sedan läkemedelsbehandling av missbruk bör prioriteras. Stora förändringar bör undvikas för troligen kommer det att misslyckas. Det finns många problem med psykiatrin, men värst är att hjärnan är komplex och dess sjukdomar är komplexa. De akademiska utbildningarna ger kunskaper, men sällan förståelse för vad man kan. Många akademiker förstår inte det som är närmast dem - sitt yrke och sin yrkesroll och det är oftast en blind fläck. I vården är det ännu svårare eftersom det krävs att vårdpersonalen tror på vad de gör för att ge full effekt hos patienten. En orsak varför förändra är svårt.