Sannolikheten att möta en person med psykiska besvär är större än att möta någon som behöver hjärt-lungräddning.

Problemet är också vanligare bland universitetsstudenter än hos andra grupper.

Därför går nu medarbetare vid Uppsala universitets Farmaceutiska och Medicinska fakultet en första-hjälpen-kurs i psykisk ohälsa.

Läs mer i Svensk Farmaci.

Kommentar  
De tandläkare som jag träffat verkar inte alls ha mått bra. Det är ett väldigt precisionsarbete. Min förra tandläkare dog nyss inte alls gammal. Det är andra gången som tandläkaren jag haft dött hastigt.
Jag tycker att tandläkarutbildningen är idag bra att satsa på. Är nog bra för det kommer inte mycket nytt där. Läkarutbildningen ger kanske ekonomiskt utbyte, men det kommer så mycket nytt och man måste ständigt uppdatera sig. Jag tror läkarutbildningen är bra om 100 år med bättre behandlingar och mindre förändringar. Apotekarutbildningen är olönsam idag och det kommer många nya läkemedel och läkemedlen är så komplexa idag att en apotekarutbildning är otillräcklig för att förstå läkemedel. Men om 100 år kan det vara bättre om lönen höjs.
Jag trivdes bäst, när jag jobbade som sjukvårdsbiträde ett år. Det var fasta rutiner. Man behövde inte hitta på något själv. Om man inte förstod något var det bara att fråga en sjuksköterska. När man var ledig behövde man inte ta med jobbet hem. Dessutom var lönen inte så dålig med tillägg för obekväm tid på helger.
Det är stressande att börja på universiteten och stressen kan nog utlösa både psykisk sjukdom och psykiska besvär. Idag är de flesta universitetsutbildningar olönsamma så en examen är inte värd något ur ekonomisk synpunkt, Tveksamt att fortsätta en sådan ur hälsosynpunkt tveksam utbildning. Arbetsmiljön är heller inte bra för akademiker. I mitt yrke trivdes städerskorna bättre än akademiker med fyra års utbildning.