En studie av litteraturen med nästan 320 000 personer visade att år som spenderats i utbildning har ökat globalt över tiden för individer med schizofreni, precis som för resten av befolkningen.

Men personer med schizofreni spenderar mindre tid i utbildning än resten av befolkningen.

Dessutom finns bevis för att klyftan i år som spenderas i utbildning mellan personer med kontra utan schizofreni har ökat över tiden i låg- och medelinkomstländer.

Läs mer i The Mental Elf.

Kommentar  
Ja, man skall inte jobba med folk, mycket stress och där man kan få högljudd kritik. Många väljer fel typ av jobb.
Det gäller att utbilda sig till ett jobb som inte triggar psykosen vid schizofreni.

Quoting Geta:

PsykosR frågar om utbildning. Kvinnor borde ha längre utbildning, då de insjuknar i schizofreni senare än män.


PsykosR lägger tyvärr ner vid årsskiftet. De skriver det på hemsidan.
För 50-60 år sedan hade 10 % universitetsutbildning, men idag 30-40 %. Att många utbildats sänker lönerna till en nivå under eller lika som gymnasieutbildning. Att fler utbildas sänker nivån på utbildningen så den är säkert 3-4 gånger sämre än förr. Lägre krav sänker nivån både för toppen och botten. En nackdel med vissa utbildningar t.ex läkare är att det kommer nytt hela tiden och man måste lägga ner tid på det. Jobbet tar då för stor del av livet. Utbildningen är ganska dyr och skapar inlåsningseffekter, som att jobba kvar trots vantrivsel. Utbildningen begränsar också arbetsmarknaden pga specialisering, som är mest tydlig för forskarutbildning med smala kunskaper = svårt att få jobb. Idag är bästa yrkesvalet industriarbetare eller köra gruvtruck i Malmfälten.
PsykosR frågar om utbildning. Kvinnor borde ha längre utbildning, då de insjuknar i schizofreni senare än män.