Jimmie Trevett

Det finns tillfällen då välvillig omsorg och hänsyn kränker, kväver och begränsar snarare än stöder och befriar.

Det finns inte sällan en gemensam nämnare bakom då det slår fel.

Man missar nämligen ofta att människor är olika och har rätt till ett individuellt bemötande.

Inte minst gäller detta i frågor som främst berör individen själv som person.

Läs mer i RSMHBloggen.

Kommentarer   
Geta
#2 Geta 2014-06-02 17:42
Jag är inte heller intresserad av att läsa min journal. Är i stort sett nöjd med den behandling jag fått inom psykiatrin. Det är inte psykiatrins fel att jag blivit psykiskt sjuk.
Admin1
#1 Admin1 2014-06-02 17:32
När man skall läsa sin psykjournal kan vissa saker strukits med hänsyn till anhöriga och andra, som man då kan bli uppretad på. Kanske inte så kul om man fått inläggning eller kanske rättspsyk på grund av det. Journalprogrammen måste nog göras om så psykiatern markerar vilka avsnitt som inte får läsas av patienten och som inte syns vid onlineläsning. Det blir för dyrt att gå igenom alla journaler för att se vad som skall censureras. Kanske kan nya journaler skrivas så att det olämpliga sorteras bort, men det kan bli fel ändå ibland.

Personligen helt ointresserad av vad som står i journalen ser det som psykiaterns arbetsanteckningar och i sådana kan det bli fel ibland, men det bekymrar inte mig. Jag kan ju kolla medicinerna jag får och om de är OK och det är den enda behandling jag fått. Ofta diskuterar vi doser och preparatval innan så det är alltid OK:at från mig.

Du har inte rätt att posta kommentarer