Det är inte alltid lätt att få rätt då ord står mot ord. Inte minst gäller det när man som privatperson eller patient ifrågasätter den som i det allmännas tjänst är satt att hjälpa och bistå en i livets svårare stunder. 

Att utsättas för sexuella övergrepp av sin kontaktperson på den slutenvårdsavdelning man vårdas vid ställer saken på sin spets; något som illustreras i Daniel Velascos P1 Dokumentär: Patienten och tystnaden – ”Denises kamp”.

Läs mer i RSMHBloggen.

Kommentarer   
björk
#2 björk 2014-10-20 19:19
tänkte, göra ett inlägg:: :-) 8) :-| :-* :oops: :sad: nåväl, här kommer de... Jag vet inte om det är ett, måste eller tabu att, att, ha, det, omvända... Alltså käckisar... Istället skall man trillskas med de hära Veteranerna. Jag pratar psyk avd. Visst finns det ägg bland "killarna", men de ter sej inte vara i samma (omfång).... Det jag talar om är acceptans.... Jag var inlagd TYP 2001 sen 13 år senare var jag inlagd igen på samma, avd... Och ca 8 st, var samma som år 2001.. Boendestöds livs-veteraner som trillskas med sin djeffla-fucking emfas heiiiiilllla tiden.... Alla tabun skall ifrågasättas borde de ej va tvärtom... Skall tabun ifrågasättas, det är ju uppkomsten och kärnan i sig... Men dessa horor... Som jeopardiserar annars livs Existens... Som bara låtsas förstå ungefär som claptons låt,.. Dom kan va hur kukade som helst ändå skall dom moralisera o fjanta sig.... Och på akuten jobbar idioter som lika gärna kunde vara Hamburger försäljare...
Admin1
#1 Admin1 2014-10-20 14:16
Här på sajten har bara en person blivit utsatt på 11 år. Det verkar inte vara något stort problem även om enstaka fall förekommer. Tror problemet är större i öppenvården faktiskt än inom sluten vård.

Du har inte rätt att posta kommentarer