Förra boken hette: Dödlig medicin och organiserad kriminalitet

Den danske läkaren Peter C Gøtzsche är tillbaka med en ny bok.

Denna gång är det psykiatrin som utsätts för hård kritik. Och han är tuff i sina omdömen.

Läkare och myndigheter korrumperas av läkemedelsbolagen och ljuger för patienter och medborgare, 98 procent av dagens psykofarmakaanvändning är onödig och man bör förbjuda läkemedelsbolagen att göra kliniska studier, är några av åsikterna han för fram.

Läs mer i Läkartidningen.

Boken finns på Adlibris.se för 195 kr.

Kommentarer   
Geta
#8 Geta 2016-09-08 22:15
Det är upp till var och en att inte ta så mycket mediciner. Vägra lugnande som bara ökar på ångesten.
Admin1
#7 Admin1 2016-09-08 22:08
Om man ser på sajten har det inträffat 3 dödsfall . två självmord och ett dödsfall i infektion. Skulle man tro honom skulle alla här vara döda, men det är vi inte. Risken med vad han skriver är att folk slutar med antipsykotikan och får psykos och dör. Eller får större risk att hamna på gruppboende. Det finns miljoner forskare, läkare mm, men varför har ingen annan upptäckt de risker han ser? Jo för att de inte finns. Han har ett ansvar när han skriver så där. Om man ser på den vetenskapliga litteraturen kan 50 % vara felaktig, så chansen är ganska stor att han bok är fel. Han har påstått tidgare saker, som jag upptäckt varit felaktiga. Han är inte helt uppdaterad på detta fält, som han heller inte har forskat på.
Gelehallonet
#6 Gelehallonet 2016-09-08 22:00
Jag har just fått hem boken från bibblan och än så länge är jag imponerad av hand genomgång! Det är intressant och skrämmande att det kan gå till som det gör.
Admin1
#5 Admin1 2016-09-08 17:56
Vårdcentralerna vill nog inte skriva ut antipsykotika för det tar tid om det börjar krångla, men det är ett bra beslut av dem. En distriktsläkare i 50-60 års åldern har väl inte skrivit ut antipsykotika på 30-40 år och under AT:n. Då skrev man ut mest Haldol, så de vet inget om dagens preparat.

Beträffande Peter Gøtzsche verkar han inte tagit upp missbruksproblem och psykofarmaka. Det är nog där de stora riskerna finns. Droger och alkohol utövar liksom psykofarmaka effekt på hjärnan och missbruk är 5 gånger vanligare vid schizofreni. Missbruk diskuteras för lite i kombination med psykiska sjukdomar. Missbruk kan vara det största problem i psykiatrin. Skapar symptom, förtida död och psykoser.
Geta
#4 Geta 2016-09-06 20:07
På vårdcentralernas psykiatri ska man inte skriva ut antipsykotika, då de inte har kunskap om det har jag hört. Det var därför som de inte tog emot mig, när psykiatrimottagningen skickade remiss för att bli av med mig.
Admin1
#3 Admin1 2016-09-06 19:55
Konstigt att bara han och Scientologerna skriver så om det är ett stort problem. Skumt. Viktigt att veta att psykofarmaka har bäst effekt ju mer symptom man har t.ex som inlagd kan effekten vara mycket bra. Vid lindriga symptom fås knappt någon effekt alls. Var hittar man lindriga symptom och troligast på vårdcentralerna. Det är där man antagligen hittar onödig förskrivning. Men även om det inte finns egentlig effekt mot lindriga symptom, så finns viss placebo effekt.

Dödlighet har studerats för läkemedel vid schizofreni. Antipsykotika minskar dödligheten med 15 %, antidepressiva minskar dödligheten med 40 %, men bensodiazepiner om de tas dagligen kan öka dödligheten med uppemot 70 %.
Dödligheten ökar om man har schizofreni och är utan antipsykotika.

http://www.viska.se/index.php/nya-lakemedel/lakemedel/6250-bensodiazepiner-varje-dag-kan-oka-risken-att-do-upp-till-70

Detta tyder på att hans bok inte bör placeras i bokhyllan utan i runda arkivet.
björk
#2 björk 2016-09-03 13:21
Det är för mej -solklart att denna mannen
hittar på "ting", i luften. En antagonist-
lathund. Jag har tagit antipsykotiska i 15 år
och har aldrig mått bättre. Det faktum "att"
drabbas är inte de den mannen syftar på
utan, det motsatta att drabbas "fast" ej-
drabbas, såna motståndare anhängare
vimlar det av, myllrar. Sådana som inte
svara upp till reella kriterier. Då svärdfäktar
han mot oskyldiga.

Att han vill bilda oppositon är en sak
men han skall ju inte använda psykatrin som
enhet som ursäkt för sin påstådda dogm kamp
framåt som i detta fallet är ett svärd hugg
mot psykiatrin och dess komponenter.

Det finns många som bara vill boxa psykiatrin
i magen "Utan att tillhöra" den. Där föreligger
differensen. Sanna minna ord !
Ready
#1 Ready 2016-09-03 00:57
Det faktum att det är livserfarenheterna som gör en sjuk är inte en politiskt korrekt förklaring. Pallar man inte trycket ska man drogas ner och föraktas.

Du har inte rätt att posta kommentarer