hip hop

Personer vid schizofreni har en tendens att säga att negativa händelser orsakats av dem själva och inte andra enligt en ny studie.

Det är tvärtom vad som sagts tidigare att man skyller negativa händelser på yttre faktorer, som andra personer.

Det intressanta var i denna studie att även de som hade förföljelsevanföreställningar tenderade att skylla på sig själv snarare än andra och skiljde sig inte från normalpersoner.

Det fanns dock en undergrupp på 27 %, som hade tendens att skylla på andra och de hade allvarligare förföljelseidéer än övriga.

Tidigare har att skylla på andra och depression kopplats till förföljelseidéer, men forskarna säger nu att de kanske har rätt när de skyller på andra och blir deprimerade därför och särskilt om de är ensamma med sina tankar utan socialt nätverk.

Läs mer hos medwireNews.

Kommentarer   
Geta
#2 Geta 2014-05-15 16:39
Vi är inte så bra på försvarsmekanismer där man skyller ifrån sig.
Admin1
#1 Admin1 2014-05-15 15:17
Väldigt intressant det här måste jag säga för jag trodde det var tvärtom. Fast riktigt stämmer det inte utan vissa skyller det mesta på psykiatrin och andra personer i omgivningen, men de är ganska få i och för sig.

Det här att skylla på sig själv tycker jag tycker jag låter depressivt, men det kan ju vara stigmat som spökar och ger mindervärdeskänslor och dåligt självförtroende. Röster som en del har kan ju också ha liknande klandrande budskap.

Det positiva är väl att detta antagligen ger mindre våld, men samtidigt inte bra för självförtroende och aktivering genom att göra saker. Låter som en sådan här attityd kan skapa inaktivitet och falska negativa symptom.

Du har inte rätt att posta kommentarer