Personer med psykos med högre självförtroende är mindre medvetna om stereotyperna kopplade till personer med psykisk ohälsa och deras familjer visar ny forskning.

Bra självförtroende är inte bara basal för psykisk hälsa utan också en skyddande faktor, som bidrar till bättre psykisk hälsa och positivt socialt beteende genom skydda mot negativt tänkande, känslor och felaktigt beteende säger en av forskarna.

De tror att behandling mot stereotypa uppfattningar kan vara viktig och särskilt hos de med tidiga psykossymptom, som kanske kan då påverka sjukdomsförloppet.

Högre älder var kopplad till kunskap om stereotyper, men inte kön, hur länge man varit sjuk och etnicitet. Allmänheten bör också informeras vilka negativa hälsokonsekvenser stereotyperna av psykisk ohälsa har.

Läs mer i medwireNews.

Kommentarer   
Geta
#4 Geta 2014-02-22 16:16
Jesus har också haft enormt hög status trots att hans uppträdande liknar psykos.
Admin1
#3 Admin1 2014-02-22 15:52
Jag valde bilden för att hon hade haft syner, men hon har ändå i alla tider haft högsta status.
Vatten
#2 Vatten 2014-02-21 13:05
Bra om vi bussar på de som förstår för lite för att de som gått upp och bitvis in i sina egna drömmar så vaknar samhället upp till den renaste av drömtillvaro.

Låt oss lysa upp det svartvita med stora strålkastare och låtsas att det inte kastar största skuggan, va. Då blir alltet så bra för alla, nästintill för evig framtid.

Narkolepsi (www.narkolepsi.n.nu/) tillståndet som binder samman hallucinationer med drömmar kanske kan kasta ljus över den virala skuggan och vad som skapar eld och lågor i inflammationen och Schizofreni (www.schizofreni.n.nu/).
Geta
#1 Geta 2014-02-21 12:24
Admin1, tror du att den heliga Birgitta var psykotisk? Det måste finnas någon orsak till att du valde den bilden.

Du har inte rätt att posta kommentarer