vitaminer

En man med schizofreni i Canada är åtalad för mord på sin pappa och för att skadat sin mamma.

Under tiden detta hände hade han slutat med antipsykotikan och börjat med multivitamintabletterna True Hope Empower Plus, som marknadsförs på internet mot psykiska besvär.

Det verkar tragiskt nog som hans mamma var positiv till att han prövade alternativ behandling istället för antipsykotika.

Läs mer hos CBC.

Kommentarer   
Alfabetet
#4 Alfabetet 2012-07-23 20:43
Detta är också ett resultat av flummeriet många propagerar för. Ex mindfulness, meditation och naturläkemedel. Sakta men säkert bryts gränserma för vad som är acceptabel behandling mot problem och åkommor.. I takt med att tyckare framför vetarefr rum att uttala sig ökar felbehandling och "medicinskt" vansinne..

Mvh!
Utomjordingen
#3 Utomjordingen 2012-07-06 19:43
Jag har knarkat vitaminer och mineraler (alltså sen 80-talet) innan jag fick diagnosen schizofreni, DID och psykos. Alltså, sen när jag var 18 år gammal har jag ätit vitamineraler och det har inte hjälpt mig. Och jag är över 40 år gammal idag (41 år på 10-talet). Med andra ord: jag har tagit en massa vitaminer och mineraler i över 20 år nu och vad har det hjälpt mig? Ingen aning egentligen? Eller, jag kanske slapp cancer i alla fall (om jag nu skulle ha fått det om jag inte hade ätit mina vitamineraler?) men inte psykiska sjukdomar som jag lider av än idag. Jag plågas av tinnitus och röster som i sin tur ge mig hela tiden vanföreställningar - än idag.
Geta
#2 Geta 2012-07-06 19:35
Här på Viska har det ju också senaste veckan propagerats för att vitaminer ska kunna bota schizofreni.
Tikki
#1 Tikki 2012-07-06 19:32
Tragiskt!
Det är en vanlig multivitamin-mineraltablett.
Säger sig bota "bipolar disorder, depression, ADHD and schizophrenia."
Den är tillika svindyr, kostar 500:- för en vecka.

Du har inte rätt att posta kommentarer