Snart fyller min pojkvän år och jag ska bjuda han och hans familj på en smörgåstårta, vegetarisk. Den är supergod och jag hittade den på tasteline
Ingredienser
4 skivor landgångsbröd (eller rostbröd där man skär av kanterna och lägger ihop 3-4 st på rad)
smör, att breda på
Röd pesto
100 gram cashewnötter
2 st vitlöksklyfta(or)
100 gram soltorkade tomater, i olja
1 dl olivolja
4 msk citronsaft
salt och svartpeppar
Fetaostcrème
200 gram fetaost
2 dl crème fraiche
1 kruka basilika
2 msk olivolja, eventuellt mer
salt och svartpeppar
Dekoration
basilika
körsbärstomater
Är ni fler än 3-4 personer rekommenderar jag att man gör dubbel sats
Tillagning
1. Röd pesto: Mixa cashewnötter med vitlök och soltorkade tomater. Tillsätt olivolja, citronsaft och smaksätt med salt och peppar.
2. Fetaostcrème: Mixa alla ingredienser till en bredbar massa. Tillsätt mer olivolja om den känns för stadig.
3. Lägg ut en brödskiva och bred på smör (som förhindrar att brödet blir soggigt). Bred ut hälften av den röda peston. Lägg på en till smörad brödskiva och bred ut lite mindre än hälften av fetaostcrèmen. Lägg på en tredje smörad brödskiva, bred ut röd pesto och avsluta med sista brödskivan.
4. Bred resterande fetaostcréme på hela smörgåstårtan och plasta in. Kyl i några timmar, gärna över natten.
5. Vid servering, dekorera med basilika, körsbärstomater och citron.